2024. április 26. 17:22
KezdőlapSuperbikeBautista: Mintha egy másik pályán lennék

Bautista: Mintha egy másik pályán lennék

A Superbike-világbajnokságot vezető Álvaro Bautista először ül a Ducati Panigale V4R-re a Mostban, pénteken a negyedik helyen végzett, a szombati szabadedzésen pedig diadalmaskodott.

„Úgy érzem, mintha egy másik pályán mennék” – mondta.

„Számomra a pénteki nap arról szólt, hogy kipróbáljam a két hátsó gumiabroncs opciót” 

Bautista borzongva gondol vissza a 2021-es Most debütálására, amikor a Honda Triple-R-rel a 7., 9. és 10. helyért küzdött. „Most jobban élvezem a pályát, mint tavaly” – jegyezte meg a 37 éves versenyző.

„Olyan, mintha egy másik pályán lennék. Minél könnyebb, annál nagyobb a magabiztosság – és annál több visszajelzést kap a motorról. Tavaly minden kanyarban a határ közelében voltam, most már sokkal kényelmesebben érzem magam, és nem kell annyira feszegetnem azt. Annyi mindent kipróbáltam az edzésen, hogy nem tudtam versenyszimulációt végezni. Mindazonáltal magabiztos vagyok. Számomra mindig az érzés a döntő: ha ez így van, akkor nem lesz bajom a gumikkal.”

Bautista még mindig szenved a Donington Parkban rendezett első főfutamon történt balesetének utóhatásaitól, ahol a jobb kezével az aszfaltra csapódott. Legfeljebb jéggel hűti a kezét minden edzés után, ahogy tette ezt a múlt hétvégén Misanóban a Race of Champions versenyen is.

„Egyre jobb, de még nem jó. A kezem kezd elfáradni és megduzzadni, szerencsére semmi sem tört el, csak a szalagok és az inak vannak egy kicsit túlfeszülve.”