2024. március 28. 19:22
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Ilyen dolgok megtörténhetnek

Razgatlıoğlu: Ilyen dolgok megtörténhetnek

A 2022-es Superbike-világbajnokság első fordulója Mostban izgalmas és szórakoztató versenyt hozott, nem utolsósorban a Yamaha sztárjának, Toprak Razgatlıoğlunak köszönhetően. Scott Redding elleni előzési manővere majdnem balul sült el.

Miután pénteken a leggyorsabb időt futotta, a török versenyző a Superpole második helyezettjeként megerősítette a sorozatban negyedik győzelmére irányuló ambícióit.

Az első futam száraz pályán kezdődött, a verseny során hol jobban, hol kevésbé szitált az eső. Bár Toprak Razgatlıoğlu az évek során sokat javított a nedves pályán való jártasságán, még mindig nem kedveli ezeket a körülményeket.

„Amikor elkezdett esni az eső, kezdetben a többiek mögött haladtam. Ha ők gyorsak, én is az vagyok, ha ők lassúak, én is az vagyok. Nekem is nagy problémám volt, mert a motorom nem gyorsult megfelelően a kanyar kijáratánál. Az utolsó kanyarban ez különös hatással volt. Aztán, amikor a hátsó gumi gyengülni kezdett, csak a lehető legjobb pozícióba akartam kerülni. Álvaro egyedül ment elöl, és mindent kézben tartott, aztán Rea-vel, majd később Scott-tal is harcoltam. A második hely nem rossz eredmény.”

Razgatlioglu az utolsó körben egy vitatott előzési manőverrel biztosította be a második helyet Scott Redding ellen. Az angol még a levezető körben panaszkodott a kockázatos manőver miatt. Ennek oka az volt, hogy a Yamaha versenyzője arra kényszerítette a BMW versenyzőjét, hogy a pálya szélén túl széles vonalvezetést válasszon.

„Tanulmányoztam Scottot, és megállapítottam, hogy a harmadik és negyedik szektorban kiváló volt, és a motorja is nagyon gyors ezen a részen. Míg a második szektorban nem volt olyan erős, így ott kellett próbálkoznom. Amikor megelőztem, a motorom megcsúszott, és majdnem mindketten elestünk. Szerencsére nem így történt, és mindketten felállhattunk a dobogóra. Bocsánatot kértem tőle, ilyen dolgok megtörténhetnek.” – nyilatkozta Toprak Razgatlıoğlu.