2024. április 18. 05:37
KezdőlapSuperbikeRinaldi: Locatellit meg kellene büntetni

Rinaldi: Locatellit meg kellene büntetni

Michael Ruben Rinaldi rendkívül feldúlt volt szombaton a Superbike-világbajnokság első fordulója után. A Ducati versenyzője kifogásolta Andrea Locatelli manővereit.

A szombati nap nem a tervek szerint alakult a Ducati gyári csapatának Michael Ruben Rinaldi számára. Az olasz az első sorból indult a Superbike-világbajnokság, de még a rajt előtt letaszította őt az élmezőny tagjai közül a Yamaha versenyzője, Andrea Locatelli.

Locatelli megkezdte a bemelegítő kört, de az első sikán előtt rájött, hogy túl gyors. Így a 2020-as Supersport világbajnok úgy döntött, hogy egyenesen megy, de mivel a mezőny közepén volt, ezzel a manőverrel néhány versenyzőt akut bukásveszélybe sodort. A 25 éves versenyző az első körben is túlzásba esett. Miután a kavicságyba hajtott, teljes sebességgel visszatért a pályára, nem törődve a mögötte lévő versenyzőkkel.

Rinaldi ezt nem tudta kiverni a fejéből. Végül a 7. helyen végzett.

„Locatelli nagy hibát követett el a bemelegítő körben. Az 1-es kanyarban majdnem megelőzte Toprakot, Johnny-t és engem. Ez feldühített.” – kezdi Rinaldi.

„Egyszerűen túlságosan erőltette. Egyenesbe kellett tenni a motoromat, hogy elkerüljek egy ütközést, ami miatt négy helyet veszítettem.”

„Onnantól kezdve fejben nem volt teljesen ott. Ez az én hibám, mert nem tudtam elég jól kezelni a helyzetet. Csak hét-nyolc körrel a vége előtt találtam meg az önbizalmam. Túl későn, ezért vagyok boldogtalan. Ez a lehető legrosszabb időpont egy ilyen rossz versenyre. Ezen nem tudok változtatni, ezért vasárnap 120 százalékot fogok nyújtani. A dobogón akarok lenni.”

Ezután nem köntörfalazott, amikor elítélte Locatelli vezetését.

„Johnny, Toprak és Àlvaro tisztelettudóan harcolnak, de sokan mások lesz@rják. Elnézést a kifejezésért, de ez az igazság. Nem vagyok az a pilóta, aki csak panaszkodik, de néha muszáj beszélni ezekről a dolgokról. Remélem, megbüntetik érte. Beszéltem Andreával a verseny után, és nem kért bocsánatot. Ez nem jó. Azt hiszem, másodjára sem használta az eszét.”

„Hatéves korom óta versenyzek, mindig vannak kemény küzdelmek és nehéz helyzetek, ez normális. Rendszerint az ilyen dolgokból felállsz, és visszaváltasz a versenyzésre. Ebben az esetben ez nem sikerült, ez volt a hibám. Ezen még dolgoznom kell.”

Àlvaro Bautista szintén elítélte a Yamaha versenyzőjének manőverét:

„Nem tudom, miért. Túlságosan veszélyes volt. Ha a mezőny közepén mész, az nagyon veszélyes. Nozane-t és Locatellit meg kell büntetni. Ilyesmi nem történhet meg.”