2024. március 29. 15:40
KezdőlapSuperbikeMicsoda utolsó kör - Razgatlıoğlu a Superpole verseny győztese

Micsoda utolsó kör – Razgatlıoğlu a Superpole verseny győztese

Kellemes idő fogadta a Superbike-világbajnokság mezőnyét vasárnap délelőtt Mostban. A versenyzők pedig gondoskodtak az izgalmakról.

Rinaldi nyerte a bemelegítő edzést a 32 fokos aszfalton, ami tökéletes körülményeket jelentett a 11 órakor elrajtoló futamra.

Jonathan Rea indult az első rajtkockából, de az első kanyart Toprak Razgatlıoğlu vette be az első helyen. A török és az északír versenyző motorozásán ma is megfigyelhető volt, hogy teljesen más íveket használnak. Rea tegnap fékkar problémákra panaszkodott, de a motivációján észre sem lehetett venni, hogy bármi is hátráltatná a Kawasaki versenyzőjét.

A futam negatív meglepetése Scott Redding volt, aki ugyan a 7. helyről indult, de az első köre katasztrofálisra sikeredett, így a 13. helyről kellett felzárkóznia. Agresszív manőverek segítségével sikerült feljebb lépnie, de közel sem volt olyan zseniális a brit pilóta teljesítménye, mint tegnap.

Toprak Razgatlıoğlu az élen 7 tizedes előnyre tett szert, de Rea nem adta fel, és igyekezett megszorongatni a törököt. A 7 . helyen haladó Alex Lowes sajnos a kavicságyban fejezte be a futamot, illetve Tamburini kapott egy dupla hosszú körös büntetést, mivel kiugrott a rajtnál.

6 körrel a vége előtt Redding már a 9. helyen haladt, Rea pedig faragta hátrányát az éllovas, Toprak Razgatlıoğluval szemben. Végül sikerült utolérnie, átvenni a vezetést, de a törököt is kemény fából faragták, azonnal visszavágott versenytársának. Ekkor 3 másodperces előnyben haladtak Álvaro Bautistával szemben.

Rea újra támadást indított. Az utolsó körben egy agresszív manőverrel próbálta elhárítani Toprak Razgatlıoğlu védekezését, de rosszul sült el az igyekezete, mivel ki kellett, hogy vezesse a motort a kavicságyba, így elbúcsúzhatott a futamgyőzelemtől.

Az első 3 helyezett végül Toprak Razgatlıoğlu, Jonathan Rea és Álvaro Bautista lett.