2024. március 29. 10:31
KezdőlapSuperbikeRea: Ez a 4. hely nem tükrözi a valóságot

Rea: Ez a 4. hely nem tükrözi a valóságot

A kiváló Superpole után Jonathan Rea számított az első futam favoritjának a Mostban. Végül azonban a Kawasaki sztárja még a dobogóra sem jutott fel.

Jonathan Rea volt az egyetlen Superbike-pilóta, aki 1:31 perc alatti időt ért el a Superpole-on: 1:30.947, a Kawasaki sztárja több mint 0,3 másodpercet adott a második helyezett töröknek.

A 22 körön át tartó első futamon Rea szokásához híven ott volt az élmezőnyben, de nem könnyítették meg a dolgát az ellenfelek.

„A tempóm jó volt, de a végén nem voltam elég gyors. Voltak problémáim a fékkel, így nem tudtam optimálisan lassítani a motoromat és a legjobb helyzetbe hozni, mert nem volt elég féknyomásom. A pozícióért folytatott küzdelemben aggódtam, hogy elütök egy versenytársamat, mert nem tudtam időben lefékezni a motoromat. Összességében a negyedik hely nem tükrözi a valódi lehetőségeinket, amelyek a Mostban rejlenek. Versenyképesek vagyunk, de sajnos nem sikerült felállnunk a dobogóra, bár csak 2 másodperccel maradtunk le a győztes mögött.”

„Van valami jó és van valami rossz abban, hogy csalódott vagyok a negyedik hely miatt. Ez a valóság. Álvaro a verseny vége felé még mindig hihetetlenül gyors volt, amikor három körrel a vége előtt megdöntötte személyes legjobb körét. Csak gratulálni tudok neki és a Ducatinak. Amikor az egyenesben megelőzött, sokkal gyorsabb volt. Kicsit frusztráló, amikor 21 kanyarban mindent beleadsz, hogy aztán az egyenesben mindent elveszíts, de ez már csak így van.” – nyilatkozta Rea.