kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeBanális hiba miatt ért véget Lecuona bravúros sorozata

Banális hiba miatt ért véget Lecuona bravúros sorozata

Iker Lecuona 2022-ben a szezon első 17 versenyét kivétel nélkül be tudta fejezni, ráadásul mindet top 10-es helyen. A nagyszerű sorozatnak egy defekt vetett véget.

- Hirdetés -

A KTM-mel futott, nem éppen a legsikeresebb MotoGP-s évek után egészen kiválóan alakult Iker Lecuona WSBK-s újoncéve. A spanyol gyári szerződést kapott a Team HRC-től, a bizalommal pedig élni is tudott. Lecuona a szezon első tizenhét versenyén nem csak hogy célbaért, hanem minden alkalommal top 10-es helyen tette ezt. A harmadik holland futamon még dobogóra is állhatott, de top 5-ös helyezések rendszeresen szegélyezték az útját. A szép sorozatnak a harmadik cseh futamon egy banális hiba vetett véget. Lecuona defektet kapott.

Mit lehet erre mondani? Rettenetesen frusztráló ez a végkifejlet, nagyon sok szempontból. A warm-up során is nagyon jól éreztem magam a motoron, konzisztens körökre voltam képes” – sajnálkozott Lecuona.

- Hirdetés -

A Superpole-verseny rajtja elég kaotikus volt, ment mindenki mindenfelé. Mivel pedig többen átvágtak előttem, én visszaestem a 14. helyre. De még így is vissza tudtam zárkózni hetediknek. Sőt, akár még hatodik is lehettem volna, ha jobban menedzselem az utolsó körös csatámat Locatellivel szemben. A második verseny viszont sajnos sokkal rosszabbul alakult a hátsó gumi defektje miatt.

Kiesése ellenére Iker Lecuona még mindig hatodik a tabellán. Lemaradása ráadásul mindössze 21 pont Andrea Locatellihez képest, aki a negyedik helyet jelenleg birtokolja.

Sourcecrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)