vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeKritikus időszak közepén jár Álvaro Bautista

Kritikus időszak közepén jár Álvaro Bautista

Csupa-csupa olyan pályára látogat mostanság a Ducati és Álvaro Bautista, ami nem fekszik nekik. És még van egy ilyen, Magny-Cours.

- Hirdetés -

Nem alakul úgy Álvaro Bautista elmúlt néhány versenye, ahogy az égvilágon szinte minden összejött neki év elején. A spanyol tekintélyes előnyt épített ki a Donington Parkig, azóta viszont a hat teljesített versenyből csak egyet tudott megnyerni. Bár előnyét a riválisok jelentősen megcibálták, 31 pont azért így is maradt belőle Rea-hez, 38 pedig a nagy felzárkózásba kezdő Razgatlıoğluhoz képest.

Persze Bautista tudta nagyon jól, hogy ez benne van a pakliban. Elmondása szerint az ő és a Ducati szempontjából a szezon jelenleg a nemszeretem-pályáknál tart. Ennek a reményeik szerint utolsó állomása lesz majd szeptemberben Magny-Cours.

- Hirdetés -

A legfontosabb az, hogy ne kövessek el hibákat” – szögezi le a szezon hátralévő részére vonatkoztatva Bautista. “Ott volt például a Superpole-verseny, ahol bár jobb volt a tapadás, többször is majdnem buktam. Ezek után jobbnak láttam nem belemenni felesleges kockáztatásba Johnnyval és Toprakkal szemben. Fontosabb az, hogy ne veszítsek pontokat, mint hogy mindenáron az előny növelésére törekedjek. Pláne úgy, hogy Donington, most Most, aztán majd Magny-Cours kritikus pályák számunkra. Doningtonban sajnos pontokat is vesztettem, amikor kiestem. Szerencsére azért maradt az előnyből. De erre nem is igazán gondolok. Haladjunk inkább versenyről versenyre.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)