2024. április 19. 18:32
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu nem aggódik bukása kapcsán

Razgatlıoğlu nem aggódik bukása kapcsán

Bukott a nyári WSBK-teszten a címvédő Toprak Razgatlıoğlu, de igyekezett megnyugtatni mindenkit. Bár nagyot kapott, ez semmit nem fog befolyásolni.

Jókorát bukott a barcelonai WSBK-teszt második napján Toprak Razgatlıoğlu. Már csak fél óra volt hátra a török tervezett programjából, amikor az ötös kanyarban ledobta őt a motorja. Ez egy jókora highside-dal végződött, ám végül sérüléssel nem járt. Az ütés maga nagy volt, amit kapott, de a Pata Yamaha motorosa alapvetően nem aggódik.

Az ötös kanyarban felváltottam kettesbe, aztán jött a highside” – mondja Razgatlıoğlu a WSBK hivatalos oldalának kérdésére. „De szerencsére jól vagyok. Nagyot kapott a könyököm, de szerencsére ez nem jelent majd problémát a motorozásban. Nem tört el semmim, így ott lehetek és versenyezhetek majd Magny-Cours-ban. Egy hétig valószínűleg fenthagyom a kötést, így gyors lehet majd a gyógyulás. 2020-ban egyébként Jerezben ugyanez történt velem, csak a jobb oldalon. Aztán rá egy hétre Portimaóban már versenyeztem. Szóval nincs baj.

Egyébként maga Razgatlıoğlu volt az, aki erőltette ezt a tesztet. „Normál esetben itt sem kellett volna lennünk, én akartam mindenáron motorra ülni, mert öt hét nagyon hosszú idő. Nem volt túl sok SCX és SCQ gumink, végül csak az SCX-eket és a többi hátsó versenygumit használtuk. Van ide egy jó beállításunk, figyelembe véve azt, hogy ez a pálya egyébként mennyire nehezen megy a Yamahának. A hátsó tapadáson dolgoztunk, sikerült is javulni. Lehetne ez ráadásul még jobb, ha az SCQ-t is felraktuk volna. Nem figyeltem igazán a köridőkre. Oké, nem voltam gyors, és ez baj, de majd az is jönni fog.

Toprak Razgatlıoğlu nem kezdte túl jól a szezont, a legutóbbi hat futamból ötön viszont már őt intették le győztesként. Így jelentősen faragott hátrányából is, ami most már csak 38 pont Álvaro Bautista mögött.