2024. március 29. 06:47
KezdőlapSuperbikeA WSBK-ban is nehéz a Honda dolga

A WSBK-ban is nehéz a Honda dolga

A Honda elismerte, messze van még a Superbike-világbajnokságon az a pillanat, mire ismét futamokat nyernek.

A 2022-es Superbike-világbajnoki szezon során a Honda eddig mindössze egyetlen dobogót ünnepelhetett. A legjobb helyen a tabellán az ezt a dobogót szerző Iker Lecuona áll, ő hatodik. Csapattársa, Xavi Vierge Lecuona pontjainak felénél egy kicsit többet szerzett, ő tizedik összetettben. A japánok utoljára még 2016-ban ünnepelhettek dobogót, és berendezkedtek arra, hogy a következő még odébb van.

Leon Camier szerint a Honda át kellett, hogy értékelje a két évvel ezelőtti visszatérés során kitűzött céljait.

Azt hiszem, rájöttek, mennyire nehéz is itt nyerni” – mondja Camier a Motorsport.com kérdésére. „Főleg ezekkel a szabályokkal. Itt nem tudsz csak úgy szabadon fejleszteni és dolgozni, mint a MotoGP-ben. Követned kell a szabályokat. Ez azt is jelenti, hogy unortodox gondolatokra is vetemedned kell, hogy megoldást találj a problémáidra. Egy gyártó nem feltétlenül eszközöl ilyen változásokat gyorsan. Ezzel mindenki tisztában van. Cserébe viszont nagyon alaposak, és hosszú távú tervekkel a fejükben dolgoznak.

A Honda jelenleg negyedik a gyártók között, csak a BMW-t előzik meg. Lemaradásuk az előttük lévőkhöz képest több mint 100 pont. „Szerencsére nincs rajtunk nagy nyomás. Nyilván amint lehet, nyerni akarunk, de nincs az a mentalitás, hogy nyertek, vagy b*szhatjátok. Ez nem így működik. A mi jelenlegi helyünk a top 6, esetleg top 5 vagy top 4. Errefelé járunk jelen pillanatban. A nagyokhoz képest még mindig megvan a hátrányunk, ezt látjuk mi is. Meg kell próbálnunk ledolgozni ezt. Nyilván onnan, ahol tavaly voltunk, ez nem fog menni egyik pillanatról a másikra. Ez sok-sok részleten múlik, amikből nem lehet csak egyhez hozzányúlni.