2024. április 20. 18:31
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Ilyen egy versenyző élete

Aleix Espargaró: Ilyen egy versenyző élete

Az Aprilia versenyzője, Aleix Espargaró számára idő előtt véget ért a misanói MotoGP-teszt. A 14-es kanyarban történt baleset következtében megsérült az ujja.

Aleix Espargaró 75 kört tett meg az Aprilia RS-GP-vel a MotoGP-teszt első napján, kedden a misanói pályán. A spanyol 1:31.531 perces legjobb köridejét futotta, amivel az összesített időmérőn a harmadik helyen végzett.

Szerdán a világbajnoki bronzérmes erősen kezdett. Az Aprilia gyári versenyzője 36 kört teljesített a tesztprogramjából, de aztán a 14-es kanyarban balesetet szenvedett. Egy enyhe sérülés az ujján idő előtt véget vetett a tesztnapnak.

„Ilyen egy versenyző élete.” – viccelődött Aleix az interjúban, majd kifejtette: „Nagy fájdalmaim vannak, ezért délután nem fogok motorozni. Úgy nézett ki, mint egy kígyó. A héten szükség lesz majd egy kontrollvizsgálatra. Szerencsére nincs semmi olyan, ami műtétet igényel. Csak pihentetni kell egy kicsit, aztán Aragónra már rendben lesz.”

Espargaró ezután beszámolt a részletekről a teszten.

„Jól ment. A tempónk nem volt rossz, a 2023-as motorhoz tudtunk tesztelni néhány dolgot, hogy megértsük, működnek-e vagy sem. Nyugodtnak kell maradnunk, amikor technikai megbeszélést tartunk, mert ahogy láthatjuk, a többiek nagyon gyorsak ezen a teszten. A tapadás teljesen más, mint egy GP-hétvégén. Mindent alaposan elemezni kell, és aztán megnézni, hogy valami jobb vagy rosszabb.”

„Volt néhány aerodinamikai alkatrész, amit tesztelnünk kellett, de ezt már kedd délután megtettem. A motor egyensúlyának megváltoztatásáról is szó volt. A Maverick még tesztelni fog néhány dolgot, de számomra a napnak vége.”