2024. április 26. 18:15
KezdőlapSuperbikeBautista: Azért küzdök, mert úgy érzem, képes vagyok rá

Bautista: Azért küzdök, mert úgy érzem, képes vagyok rá

A két világbajnok, Toprak Razgatlıoğlu és Jonathan Rea ritkán hibázik. Magny-Cours egy ilyen nap volt – a világbajnokságot vezető Álvaro Bautista köszönte szépen az ajándékot.

A Superpole után Jonathan Rea és Toprak Razgatlıoğlu egyszerre állt az élre. Ám végül a két versenyző egymástól függetlenül bukott a verseny elején. Scott Redding a 7. körig vezetett, majd Bautista könnyedén elment mellette az egyenesben, és a célig nem adta át az első helyet. A spanyol idei nyolcadik futamgyőzelmével 56 pontra növelte előnyét a világbajnokságban Rea-vel és 58-ra török versenytársával szemben.

Mindenki egyetért abban, hogy ez egy nagyon fontos győzelem volt.

„Különösen itt. A délelőtti FP3-ban sok dolgunk volt, a versenyre mindenből a lehető legjobb kombinációt találtuk meg. Magny-Cours az egyik legjobb pálya, ahol Johnny és Toprak nyomást gyakorolhat. Itt rendkívül erősek – és hibáztak. Ez megtörténhet a versenyeken. A kockás zászlóig bármi megtörténhet. A papírforma szerint ezen a pályán nehezebb nyerni, de a versenyzésben bármi megtörténhet. Amikor láttam, hogy Jonathan elesett, úgy döntöttem, hogy nyugodt maradok. Aztán Toprak is kiesett. Így több időm volt megérteni a helyzetet.”

„Amikor úgy döntöttem, hogy átveszem a vezetést, gyors köröket tettem meg. Ha Scott velem maradt volna, egy-két tizedmásodperccel gyorsabb lehetett volna, mint egyedül az élen. Ezért vigyáztam, hogy ne hibázzak, és nagyon pontos legyek. Gyors voltam, de nem adtam bele 100 százalékot. Ez 90 vagy 95 százalék volt, megtartottam egy bizonyos biztonsági tartalékot.”

„Ha harcolhatok a győzelemért, akkor harcolni fogok. Ha a dobogóért vagy az első öt helyért, akkor ugyanígy. Számomra mindig az a legfontosabb, hogy biztonságosan vezessek, és ne kövessek el hibát. Ha egy versenyen a végsőkig küzdök, akkor azért teszem, mert úgy érzem, hogy képes vagyok rá.”