2024. március 28. 17:43
KezdőlapSuperbikeHivatalos: Baz 2023-ban is a BMW színeiben indul

Hivatalos: Baz 2023-ban is a BMW színeiben indul

Loris Baz 2023-ban is a BMW család tagja marad, és a BMW Motorrad gyári versenyzőjeként indul a FIM Superbike Világbajnokságban. Jövőre második szezonját fogja teljesíteni a Bonovo Action BMW Racing Team színeiben. Baz új csapattársa az amerikai Garrett Gerloff lesz.

A 29 éves francia és a Bonovo Action BMW Racing Team már a mostani szezon kezdetétől fogva – amely az első közös szezonjuk volt – jól passzoltak egymáshoz és sikereket értek el. Számtalan alkalommal előfordult, hogy az első 10-ben végeztek. Hazai versenyén, Magny-Cours-ban Baz szintén a dobogós helyezésért küzdött.

„Loris fontos tagja a BMW gyári versenyzői családunknak, és nagyon örülünk, hogy 2023-ban is versenyezni fog a a Bonovo Action BMW Racing Team színeiben.” – mondta Marc Bongers, a BMW Motorrad Motorsport igazgatója.

„Látszott, hogy a kémia közte, a csapat és a gyári versenyzőtársai között a kezdetektől fogva működött. Tapasztalatával, képességeivel és személyiségével Loris sokat hozzá tud tenni a Bonovo Action BMW Racing Teamhez és az egész WorldSBK projektünkhöz. Nagyszerű, hogy ez az erős együttműködés a következő szezonban is folytatódik. Meggyőződésünk, hogy a közös út folyamatosan halad előre.”

Jürgen Röder, a Bonovo Action BMW Racing csapat tulajdonosa így nyilatkozott:

„Nagyon örülök, hogy Loris nálunk marad. Nagyon örülünk ennek, és úgy gondolom, hogy a csapattársak, Loris Baz és Garrett Gerloff hihetetlenül erős duót alkotnak majd jövőre, ahol remélhetőleg erősek lehetünk a BMW-vel. Ami a potenciális vezetést illeti, egy nagyszerű csapattal rendelkezünk, és a színfalak mögött is ilyennek kell lennünk jövőre. 2023-ban egy jól összeszokott csapatunk lesz, amely idén már nagyszerű munkát végzett, Remek munkakapcsolat elé nézünk. Ez arra ösztönöz, hogy nagyon pozitívan tekintsek a jövőre.”