2022. december 07. 22:10
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeRedding csalódott, de jól van

Redding csalódott, de jól van

- Hirdetés -

A Donington Parkban, Mostban és Magny-Cours-ban elért dobogós helyezések után a barcelonai versenyen a BMW gyári versenyzője, Scott Redding nem tudott dobogóra állni. Az angol egyik főfutamon sem látta a kockás zászlót.

A BMW nem volt versenyképes Barcelonában, pedig a müncheni gyártó augusztusban két napot tesztelt a spanyol aszfaltcsíkon. Bár Eugene Laverty és Loris Baz a fő futamokon egy-egy alkalommal bejutott a top10-be, mindketten tetemes lemaradással értek célba Álvaro Bautistával szemben.

A BMW gyári versenyzője, Scott Redding mindkét főfutamon bukott, a sprintfutam 8. helye adhatott némi vígaszt a britnek.

- Hirdetés -

“Egy kicsit jobb volt, mint szombaton, amikor nagy problémáim voltak” mondta Redding. “Az éjszaka folyamán változtattunk néhány dolgot a motoron, és a Superpole futam jobban sikerült. A 6. helyért küzdöttünk, és végül a 8. helyen végeztünk. A délutáni második főfutamon a keményebb első gumit kellett használnunk, amivel szombaton is buktam. A hőmérséklet miatt ismét ezt a gumit választottuk, és úgy gondoljuk, hogy ez volt a helyes út. De az első körben ismét buktam. Összességében jól vagyok, csak a térdem fáj egy kicsit. A következő versenyre már egészséges leszek. De egy kicsit csalódott vagyok a hétvégi teljesítményünk miatt. Azonban vannak jó és rossz napok. Mindkettő a része.”

- Hirdetés -

Redding 147 pontjával a BMW kvartett legjobbjaként a kilencedik helyen áll a világbajnokságban, tizenegy ponttal lemaradva az előtte álló Honda versenyző, Iker Lecuona mögött.

“Egyértelműen nem feleltünk meg az elvárásainknak” – jegyezte meg Marc Bongers, a BMW motorsport-igazgatója. “Scott kétszer is bukott a fő futamokon. Viszonylag jó Superpole futamot teljesített, ami ismét bizakodóvá tett minket. És ha megnézzük az időket, akkor a top 8-as helyezés is lehetséges lett volna számára a 2. futamban. Ezt most elemezzük, hogy levonjuk a szükséges következtetéseket.”

- Hirdetés -