2022. december 07. 21:51
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Nem megyek a MotoGP-be csak azért, hogy ott legyek

Razgatlıoğlu: Nem megyek a MotoGP-be csak azért, hogy ott legyek

- Hirdetés -

Többször írtunk már arról, hogy Toprak Razgatlıoğlu a jövőben a MotoGP-be kerülhet. 2023-ban ez még nem fog bekövetkezni, és a török nem akar mindenáron a királykategóriában versenyezni.

A Motorsport.com-nak nyilatkozott a lehetőségről, ahol megismételte, hogy csak egy gyári csapatnál való szereplés érdekelné, és hogy nem kíván a MotoGP-ben versenyezni “csak azért, hogy ott legyen”, anélkül, hogy versenyképes lehetne.

Amennyiben nem érkezik majd kecsegtető ajánlat, a török versenyzőnek nem lenne ellenére, hogy a WSBK-ban maradjon, akárcsak Rea, akiről köztudott, hogy az évek során több ajánlatot is kapott a MotoGP-be való átigazolásra, de mindig úgy döntött, hogy hű marad a Kawasakihoz.

- Hirdetés -

“Tudom, hogy a MotoGP-ben nagyon magas a színvonal, de imádom a Superbike-paddockot, tényleg úgy érzem, hogy otthon vagyok” – mondta Razgatlıoğlu. “Talán egy nap versenyezni fogok a MotoGP-ben, de az a feltétel, hogy gyári motoron ülhessek.

- Hirdetés -

“Ha megyek, az a célom, hogy az első helyezésekért harcoljak. Nem akarok csak azért menni, hogy azt mondjam: ‘MotoGP-pilóta vagyok’. Nem szeretem ezt, nem akarok csak azért ott lenni, hogy ott legyek. Ha nem tudok a dobogóért harcolni, akkor nem érdekel a MotoGP.

“Jó lenne, ha egy nap odamehetnék, és felérhetnék a csúcsra. De a MotoGP-ben a 10. helyért való küzdelem nem érdekel, akkor inkább maradnék a Superbike-ban. Jobb, ha több címet nyerek a Superbike-ban, ahogy Jonathan Rea.”

Razgatlıoğlu az év elején Aragónban tesztelhette a Yamaha M1 MotoGP-motort, 40 kört teljesítve a rossz időjárás miatt megszakított napon.

A korlátozott tesztelési lehetőség ellenére elmondta, hogy betekintést nyert abba, hogyan kell majd átalakítania a vezetési stílusát, ha a jövőben a királykategóriára váltana.

“Nem mentem sok kört, csak pár órát, aztán elkezdett esni az eső” – emlékezett vissza a 25 éves versenyző. “De mindenesetre MotoGP-motoron ültem, és én voltam az első török versenyző, aki ezt megtette!

“Ez egy nagyon nehéz motor, alkalmazkodni kell, számomra nagyon furcsa a pozíció, mert magasan van, és ezt nem kedvelem. Én mindig lejjebb vagyok, és ez az én stílusom. Nem volt könnyű így motorozni, de ez csak egy teszt volt, élveztem.”

- Hirdetés -