2024. április 25. 08:51
KezdőlapMoto2Nozane a VR46 Master Camp csapatánál folytatja a Moto2-ben

Nozane a VR46 Master Camp csapatánál folytatja a Moto2-ben

A Superbike-világbajnokságban (WSBK) versenyző Kohta Nozane 2023-ban csatlakozik a Moto2 világbajnokság mezőnyéhez a Yamaha VR46 Master Camp Team színeiben.

A Yamaha Motor Co., Ltd. a jövő évtől kezdve továbbra is támogatja Nozane-t, aki példaképként szolgál a világbajnokságra igyekvő fiatal versenyzők számára. Az korábban már kiderült, hogy a Superbike világbajnokságon nem lesz számára ülés, hiszen a GRT csapata teljesen új felállással, a Gardner – Aegerter párossal indul a szezonban. Immár hivatalossá vált, hogy a japán versenyző a Moto2 paddockban folytatja pályafutását.

Kohta Nozane „Megnyertem a JSB1000-es bajnokságot 2020-ban, és 2021-től két évig a WSBK-ban is megmérettetem magam. Ez nehéz versenyek sorozata volt, de rengeteg tapasztalatot és új gondolkodásmódot tanultam. 2023-ban tiszta lappal indulok, és a Moto2-ben veszek részt, úgy gondolom, hogy ez egy nehéz kihívás lesz, de mindent megteszek majd, hogy jó versenyzéssel megfeleljek a szurkolók és a Yamaha elvárásainak.”

Tetsudan Ono (Yamaha Motor MS Stratégiai Osztályának vezérigazgatója): Eldőlt, hogy Kota Nozane 2023-ban csatlakozik a Yamaha VR46 Master Camp csapatához. Ő az egyik legkiválóbb versenyző. Új kihívásba kezdünk vele. Emellett továbbra is támogatni fogjuk a tehetséges versenyzőket Ázsiában. Várjuk a Moto2-es kihívásokat.”