2022. december 03. 10:28
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeHivatalos: Dominique Aegerter a Superbike mezőnyben folytatja!

Hivatalos: Dominique Aegerter a Superbike mezőnyben folytatja!

- Hirdetés -

Ami eddig csak találgatás volt, az most hivatalossá vált: Dominique Aegerter a Superbike világbajnokságon folytatja 2023-ban!

Egy új név csatlakozik a Superbike Világbajnokság rajtrácsához 2023-ban. Dominique Aegerter a következő szezonban a GYTR GRT Yamaha WorldSBK csapattal feljebb lép a Supersport kategóriából, és az ausztrál Remy Gardner csapattársaként fog versenyezni. Ez egy teljesen új felállás lesz a szatellit Yamaha csapat számára, akik 2023-ban egy újonc párosítás mellett döntöttek. Korábban már bejelentették Remy Gardner szerződtetését, immár a svájci Supersport világbajnok csatlakozása is hivatalos.

A megérdemelt feljebb lépés

Aegerter 2021-es, újonc szezonjában elnyerte a bajnoki címet és a 2022-es évadban is vezeti a tabellát 36 ponttal Lorenzo Baldassarri előtt, négy fordulóval a szezon vége előtt.

- Hirdetés -

A svájci versenyző 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben a MotoE-ben is indult, ahol a harmadik, második és első helyen végzett. Néhány héttel ezelőtt egy MotoGP teszten is részt vehetett a Suzukival Misanóban a sérült Joan Mir helyett. A Ten Kate Yamaha versenyzőjének pályafutása során már rendelkezik tapasztalattal Superbike gépeken, miután többször is részt vett a Suzuka 8 órás versenyen, ahol két dobogós helyezést is elért. Aegerter a Moto2 és a 125 köbcentiméteres világbajnokságban is éveket töltött el.

- Hirdetés -

Aegerter Dominic Schmitter óta az első svájci versenyző lesz, aki a Superbike világbajnokságon szerepelhet: “Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Yamahához a WorldSBK-ban a következő szezonban. Ez egy nagyszerű lehetőség számomra, és fantasztikus jutalom a tavalyi világbajnoki címért és az idei WorldSSP szezonért. Alig várom, hogy a GYTR GRT Yamaha WorldSBK csapatnál versenyezhessek, Remy Gardner mellett, aki Moto2 világbajnokként és jelenlegi MotoGP versenyzőként erős csapattársam lesz.

“Alig várom már az első tesztet a Yamaha R1-es motoron, hiszen ez egyértelműen egy versenyképes gép. Toprak tavaly világbajnoki címet szerzett vele, és az idei szezonban is ott van a címvédésért folytatott küzdelemben. Boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Szeretném megköszönni a Yamahának és a GYTR GRT Yamaha csapatnak, hogy hittek bennem. A következő szezonban mindent beleadok majd, de egyelőre arra koncentrálok, hogy megszerezzem a második világbajnoki címemet a WorldSSP-ben.”

A kézenfekvő választás

Természetesen a Yamaha Motor Europe Road Racing menedzsere, Andrea Dosoli  is nyilatkozott a szerződés bejelentése után: “Amióta csak belépett a paddockba, Dominique megmutatta, hogy ő az egyik legnagyobb tehetség, és már nagyon korán világossá vált, hogy készen áll a WorldSBK-s lehetőségre.  Sajnos 2022-ben nem volt lehetőség arra, hogy ezt az esélyt megadjuk neki. Azonban amikor 2023-ra felszabadult egy hely, akkor Dominique volt a kézenfekvő választás, hogy betöltse azt. Nemcsak a tempójával, a versenyzői képességeivel és a következetességével nyűgözött le. Megmutatta azt az elszántságot és lendületet is, ami ahhoz szükséges, hogy versenyképes legyen ezen a szinten. Pályafutása során már bizonyította, hogy nagyon gyorsan képes alkalmazkodni az új gépekhez, és biztosak vagyunk benne, hogy ez a képessége kifizetődő lesz számára, amikor a következő szezonban a Yamaha R1 WorldSBK versenyzője lesz. Már nagyon várjuk, hogy lássuk, mire lesz képes. Szeretnék köszönetet mondani Kohta Nozane-nak is az elmúlt két szezonban nyújtott segítségéért. A WorldSBK-ban sok kihívással kellett szembenéznie, de ezt mindig pozitív hozzáállással tette. Minden jót kívánunk neki a jövőre nézve.”