2024. március 29. 12:49
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Nem megyek a MotoGP-be csak azért, hogy ott legyek

Razgatlıoğlu: Nem megyek a MotoGP-be csak azért, hogy ott legyek

Többször írtunk már arról, hogy Toprak Razgatlıoğlu a jövőben a MotoGP-be kerülhet. 2023-ban ez még nem fog bekövetkezni, és a török nem akar mindenáron a királykategóriában versenyezni.

A Motorsport.com-nak nyilatkozott a lehetőségről, ahol megismételte, hogy csak egy gyári csapatnál való szereplés érdekelné, és hogy nem kíván a MotoGP-ben versenyezni „csak azért, hogy ott legyen”, anélkül, hogy versenyképes lehetne.

Amennyiben nem érkezik majd kecsegtető ajánlat, a török versenyzőnek nem lenne ellenére, hogy a WSBK-ban maradjon, akárcsak Rea, akiről köztudott, hogy az évek során több ajánlatot is kapott a MotoGP-be való átigazolásra, de mindig úgy döntött, hogy hű marad a Kawasakihoz.

„Tudom, hogy a MotoGP-ben nagyon magas a színvonal, de imádom a Superbike-paddockot, tényleg úgy érzem, hogy otthon vagyok” – mondta Razgatlıoğlu. „Talán egy nap versenyezni fogok a MotoGP-ben, de az a feltétel, hogy gyári motoron ülhessek.

„Ha megyek, az a célom, hogy az első helyezésekért harcoljak. Nem akarok csak azért menni, hogy azt mondjam: ‘MotoGP-pilóta vagyok’. Nem szeretem ezt, nem akarok csak azért ott lenni, hogy ott legyek. Ha nem tudok a dobogóért harcolni, akkor nem érdekel a MotoGP.

„Jó lenne, ha egy nap odamehetnék, és felérhetnék a csúcsra. De a MotoGP-ben a 10. helyért való küzdelem nem érdekel, akkor inkább maradnék a Superbike-ban. Jobb, ha több címet nyerek a Superbike-ban, ahogy Jonathan Rea.”

Razgatlıoğlu az év elején Aragónban tesztelhette a Yamaha M1 MotoGP-motort, 40 kört teljesítve a rossz időjárás miatt megszakított napon.

A korlátozott tesztelési lehetőség ellenére elmondta, hogy betekintést nyert abba, hogyan kell majd átalakítania a vezetési stílusát, ha a jövőben a királykategóriára váltana.

„Nem mentem sok kört, csak pár órát, aztán elkezdett esni az eső” – emlékezett vissza a 25 éves versenyző. „De mindenesetre MotoGP-motoron ültem, és én voltam az első török versenyző, aki ezt megtette!

„Ez egy nagyon nehéz motor, alkalmazkodni kell, számomra nagyon furcsa a pozíció, mert magasan van, és ezt nem kedvelem. Én mindig lejjebb vagyok, és ez az én stílusom. Nem volt könnyű így motorozni, de ez csak egy teszt volt, élveztem.”