2024. április 25. 04:09
KezdőlapSuperbikeLaverty számára érzelmes hétvége következik

Laverty számára érzelmes hétvége következik

Eugene Laverty számára a portimaói hétvége nagyon különleges. Az ír nem messze lakik a versenypályától, és ezt az alkalmat kihasználva búcsúzik a Superbike-világbajnokságtól.

„Ez egy hazai verseny.” – mondta Eugene Laverty a közelgő versenyhétvégéről, és ez egy újabb ok, amiért Jürgen Röder, a Bonovo Action csapat tulajdonosa reméli, hogy az ír erős formában mutatkozik be a portimaói pályán. Laverty természetesen úgy ismeri a terepet, mint a tenyerét.

Röder nem az az ember, aki lehetetlen dolgokat vár el a versenyzőitől és a csapatától. Abszolút reális célja van.

„Jó hangulatban vagyunk, miután a barcelonai hétvége viszonylag sikeres volt, hiszen minden futamon volt egy versenyzőnk a Top10-ben. Úgy gondoltam, hogy ez nagyon jó, és ez volt a szezon előtt kitűzött célunk.” – mondta Röder.

„Én is jó hangulatban vagyok Eugene portimaói versenyével kapcsolatban, elvégre ez az ő hazai pályája, hogy úgy mondjam. Már számos kört megtett a pályán, és most rendkívül motivált, miután az első barcelonai futamon Top10-es eredményt ért el. Portimaóban most abban reménykedünk, hogy nem lesznek technikai problémák, és hogy a motor és a versenyző kombinációja ismét elegendő ahhoz, hogy minden futamon a Top10-ben végezzünk, aminek nagyon örülnék.”

Laverty az utóbbi időben nehéz éveket élt át a Superbike-világbajnokságban, és többször is hosszú távú sérülések gyötörték. Júliusban a 36 éves versenyző bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul.

„Amit a legjobban várok, az az, hogy szombat este megünnepeljük Eugene hivatalos búcsúját, hiszen ez az utolsó versenye Európában. Ez biztosan szép pillanat lesz és megható. Mindannyian nagyon várjuk már a hétvégét.”

A 2023-as Superbike-világbajnokságtól kezdve Laverty a szponzori támogatásról gondoskodik majd, de edzőként és tesztpilótaként is hozzájárul a sikerhez.