2022. december 09. 12:56
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu térdkoptató nélkül ment az időmérő egy részében

Razgatlıoğlu térdkoptató nélkül ment az időmérő egy részében

- Hirdetés -

A Superbike-világbajnok Toprak Razgatlıoğlu szezonbeli kilencedik győzelmét aratta az első futamon Portimãoban. Az összesített tabellán azonban 54 pont a hátránya a második helyen végző Álvaro Bautista mögött.

Az első Superbike-futamot 21-ről 14 körre rövidítették a versenyszervezők, mert a 300-as géposztályban Victor Steeman súlyos balesetet szenvedett.

Az első öt kört Jonathan Rea vezette. Ezután Toprak Razgatlıoğlu vette át az irányítást, és nem is adta át azt egészen a kockás zászlóig. A török 0,657 másodperces előnnyel ért Bautista előtt és így idei kilencedik, összességében 27. futamgyőzelmét aratta.

- Hirdetés -

“Az első körökben nem nyomtam, kíméltem a hátsó gumit, és figyeltem, mit csinál Johnny” – mondta a világbajnok. “Amint elmentem mellette, a saját ívemen mentem. Tudtam, hogy a tempóm nagyon erős. Az utolsó öt körben láttam mekkora az előnyöm, és sokkal nyugodtabban motoroztam. Az utolsó két körben Bautista közelebb jött, de emiatt nem kockáztattam, és folytattam a tempómban. Barcelonában Bautista háromszor nyert – így azt mondtam magamnak, hogy elég volt, Portimãoban nyernem kell.”

- Hirdetés -

A kvalifikáción a török egy fontos dologról feledkezett meg. “Elfelejtettem mindkét térdkoptatót” jegyezte meg. “Beszélgettem a csapattal és elfelejtettem őket. Aztán Locatelli mögött motoroztam, az első kanyarban kidugtam a térdem és majdnem megcsúsztam. Aztán összeszedtem magam és úgy motoroztam, mint Tom Sykes, stop and go. A leggyorsabb körömet a térdkoptató nélkül tettem meg. Amikor a következő körben feltettem, már nem tudtam jó időt menni. Talán a következő Superpole-ban újra így fogom csinálni. Amúgy sem szeretek az első helyen állni a rajtrácson, mert az extra stressznek tesz ki a versenyen.”

A török ejtett néhány szót a 300-as kategórában bukó Steemanról is: “Ma nem vagyok igazán boldog, mert a 300-as kategóriában Steeman ma nagyot bukott, és várjuk a jó híreket. “

Razgatlıoğlu 36 futamból 25 után 360 ponttal áll a második helyen, 54 ponttal a listavezető Bautista mögött.  “Nem tesz jót a bajnokságnak, hogy mindig Álvaro, Johnny és én harcolunk” – mondta a Yamaha sztárja. “Jobb lenne, ha többen tudnának nyerni. A tempó idén sokat fejlődött. Talán jövőre mások is az élen lehetnek, Bassani sokat jött előre.”

- Hirdetés -