2024. április 25. 17:51
KezdőlapSuperbikeRea: Elértem a határaimat

Rea: Elértem a határaimat

A Kawasaki versenyzője, Jonathan Rea a portimãói kvalifikáción elért rekordidejével bizonyította, hogy még mindig nagyon gyors. A három futamon azonban nem jutott a harmadik helynél előrébb.

Az első főfutamot és a Superpole futamot a világbajnok Toprak Razgatlıoğlu nyerte Álvaro Bautista előtt, a második főfutamban a spanyol visszavágott. Jonathan Rea minden futamban az élmezőnyben versenyzett, és vezetni is tudott, de végül minden alkalommal a harmadik helyen végzett.

Az északír versenyző a világbajnokságban is a harmadik helyen áll, és három versennyel a szezon vége előtt 82 ponttal van lemaradva a listavezető Bautistától, Razgatlıoğlu lemaradása pedig 56 pont.

„Elértem a határaimat”ismerte el Rea. „Amikor az élen álltam többször lassítottam, hogy kíméljem a hátsó gumimat. Akkor sem vállaltam nagy kockázatot. De amikor Álvaro a második főfutamon megelőzött, nagyon gyors volt. Sikerült egy kicsit megzavarnom Toprak ritmusát, de amikor a hátsó gumim elkezdett elfogyni, vége volt. Nem bántam meg semmit, mindent megtettem, és jobb versenyzők vertek meg. Elkeserítő, hogy milyen nagy a lemaradásunk – de ez a valóság.”

„A tavalyi évhez képest előreléptünk, sokkal jobb a tempónk” – mondta a kawasakis. „De ez nem elég ahhoz, hogy tartsuk a lépést Álvaróval és a Ducatival. A féktávokon is sokat javultunk. Tavaly még Toprak közelében sem voltam, és eszembe sem jutott, hogy túlfékezzem őt. Itt ez néhányszor sikerült, ami nem volt rossz. A gyenge pontunk a motorerő kontrollálása, amikor a hátsó gumi elfogy. Az egyenesben pedig sokkal lassabbak vagyunk Bautistánál. Semmi nem maradt a gumikban, minden fegyveremmel harcolok.”