2024. április 20. 12:24
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Elvesztettem a motivációt, de a csapat bízott bennem

Razgatlıoğlu: Elvesztettem a motivációt, de a csapat bízott bennem

Amikor Toprak Razgatlıoğlu a 2022-es Superbike-világbajnokság argentin fordulójának első versenyén bukott, a Yamaha versenyzője teljesen összetört. Majd gyorsan talpra állt.

Toprak Razgatlıoğlu rögtön tudta, hogy mit jelent a bajnoki esélyeire nézve bukása. Mivel a világbajnokságot vezető Álvaro Bautista újabb 25 ponttal növelte előnyét,a szezon utolsó két hétvégéjére megnyugtató, 82 pontos előnnyel érkezik a török előtt.

Razgatlıoğlu Assenben és Misanóban vesztett sok pontot 1-1 alkalommal, de ez volt az első olyan eset, amikor saját hibája miatt került bajba.

Csapata természetesen a regnáló bajnok mellett áll. „A csapatom mindig hisz bennem. A motivációm a bukás után csökkent. De soha nem hibáztatnak, csak azt mondják, hogy hisznek bennem” – mondta a 25 éves versenyző a SPEEDWEEK.com-nak. „Ez jó érzés, még ha nem is könnyű számomra. Két év óta ez volt az első hibám egy versenyen – azt hiszem, utoljára 2020-ban Portimãóban buktam (saját hibából). Így a csapatom segít nekem motiváltnak maradni.”

Razgatlıoğlu ezt a vasárnapi Superpole futamon is megmutatta, amikor oroszlánként küzdött Bautistával szemben, hogy megszerezze a győzelmet. A második futamban ez a második helyre volt elég a Ducati versenyzője mögött. „Ki voltam akadva szezonbeli első hibám miatt, de vasárnap együtt erős választ adtunk” – jegyezte meg Razgatlıoğlu. „A csapat nagyszerű munkát végzett, én pedig felálltam. Vasárnap reggel csak arra tudtam gondolni, hogy győzelemre van szükségem.”