2024. április 25. 16:41
KezdőlapSuperbikeSerafino Foti: Bautista egy szuper versenyző

Serafino Foti: Bautista egy szuper versenyző

Álvaro Bautista már az indonéz futamon magasba emelheti a világbajnoki trófeát. Serafino Foti, csapatfőnök pontosan tudja, mennyire értékes a spanyol a Ducati számára.

A 2022-es Superbike-világbajnokságban minden a Ducati és Álvaro Bautista világbajnoki címéről szól, aki két találkozóval a vége előtt 82 ponttal vezet a bajnokságban Toprak Razgatlıoğlu és 98 ponttal Jonathan Rea előtt.

Bár a 37 éves spanyol sikere szinte borítékolható, sem ő, sem a csapata nem akar még a közelgő győzelemre gondolni. Túl mély a seb számukra a 2019-es szezonból, amikor Bautista sok futamot nyert nagy fölénnyel, egyértelműen vezette a bajnokságot, és a végén mégis csak második lett.

„Nagyon optimisták vagyunk, de nem fogjuk elveszíteni a koncentrációnkat.” – jegyezte meg Serafino Foti, csapatfőnök.

„Álvaro még a hétvégén Argentínában is csak futamról futamra gondolkodott, nem gondolva a bajnokságra. Az év eleje óta ezt a megközelítést alkalmazza. Nem szándékozunk a címre gondolni. Jelenleg csak arra gondolunk, hogy elmegyünk Mandalikába, és megteszünk minden tőlünk telhetőt. Ha sikerülne, természetesen nagyon boldogok lennénk. Majd Mandalikán vagy Phillip Island-en beszélünk róla.”

A Ducati hosszú idő óta a legjobb Superbike-szezonja előtt áll. Ugyanis Bautista mellett csapattársa, Michael Rinaldi a negyedik helyet foglalja el az összesített tabellán.

Azonban senki sem vezeti olyan tökéletesen a V4R-t, mint Bautista.

„Néhányan elfelejtik, hogy világbajnoki címet nyert a 125 köbcentis géposztályban. Hogy Marco Simoncellivel küzdött a 250-es géposztályban, és hogy Valentino Rossi, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo és Casey Stoner idején a MotoGP öt legjobb versenyzője közé tartozott – ő egy szuper versenyző.” – zárta gondolatait Foti.