2024. április 23. 15:55
KezdőlapSuperbikeBautista: Az aszfalt még csak két hetes

Bautista: Az aszfalt még csak két hetes

A világbajnokságot vezető Álvaro Bautista a legjobb idővel zárta a 2022-es Superbike-világbajnokság első edzésnapját a mandalikai pályán. Ennek ellenére a Ducati versenyzője nem mentes az aggodalmaktól.

Pénteken csak Álvaro Bautista ért el 1:34 alatti időt, a Ducati sztárja 1:33.626-os körével majdnem fél másodperccel volt gyorsabb a második helyen álló Toprak Razgatlıoğlunál a második edzésen. Az időket azonban nem kell félteni, mivel a Lombok üdülőszigetén található Mandalika Street Circuit pálya frissen van aszfaltozva, és a hétvége során minden egyes edzéssel változni fog.

„Az első edzésen nem versenyzők voltunk, csak gumit tettünk az aszfaltra. Délután egy kicsit jobb volt, de a pálya szélességéből körülbelül csak talán 60 cm-t tudunk használni. Az előzés tehát nagyon nehéz lesz az első futamon, és még ha száraz is marad, pokolian kell majd figyelnünk. Összességében az új aszfalt jobb – néhány verseny után ez nem lesz probléma. Nem szabad elfelejteni, hogy az aszfalt még csak két hetes.” – kezdte Bautista.

„Az első edzésen teljes egészében az SC0-val, a második edzésen pedig néhány kört az SCX-szel is mentem – a kopás a határokon belül volt. De hogy az első versenyen melyik gumit fogom használni, azt valószínűleg a Superpole után fogom eldönteni. Talán az éjszakai eső segíteni fog, így szombaton jobb lesz a tempó. Még nem tudhatjuk.”