2024. április 19. 16:19
KezdőlapSuperbikeRea: Ez egy rémálom

Rea: Ez egy rémálom

Egy évvel ezelőtt debütált a Superbike-világbajnokság Mandalikában. A pálya állapota azonban most aggodalomra ad okot.

Jonathan Rea számára az utolsó előtti, indonéziai Superbike-világbajnoki találkozó az erős versenyeredményekről szól, hiszen a világbajnoki címért folytatott küzdelemben – 98 pont a hátránya a vezető Álvaro Bautistával szemben. Amikor azonban a Kawasaki gyári versenyzője pénteken kigurult a 4,3 km-es pályára, katasztrofális pályaviszonyokról számolt be.

A mandalikai pályát újraaszfaltozták, de a pályán lévő szennyeződések nem könnyítik meg a versenyzők dolgát. Ráadásul a közel 40 fokos hőség árnyékban szintén nem segítség.

„A kezdeti beállításom messze nem volt a legjobb, legalábbis ha az egyensúlyt nézzük. Egész nap nem éreztem jól magam a motoron. Még délutánra sem lett jobb a tapadás. Amikor nem érzed jól magad, és ideges vagy, akkor nagyon nehéz egy rendkívül keskeny pályán motorozni.” – magyarázta a hatszoros világbajnok.

„Az viszont világos, hogy hol vannak a problémáink, szombatra jó elképzelésünk van.”

„Reggel annyira piszkos volt a pálya, hogy összességében szörnyen éreztem magam, ez egy rémálom. A pályára kell engedni minden versenygépet, úgy talán jobb lenne a helyzet. A Supersport és a Superbike edzéseken is sok bukást láttunk. A versenyzők nem hibáztak, csak az íven kívül voltak, ahol a legrosszabb a helyzet.”