2024. március 29. 08:18
KezdőlapSuperbikeDall'Igna: Életünk legszebb napját ünnepelhettük

Dall’Igna: Életünk legszebb napját ünnepelhettük

A 2022-es Superbike-világbajnokság megnyerése mögött nemcsak Álvaro Bautista és az Aruba.it Ducati csapat, hanem Gigi Dall’Igna is áll. Az olasz tanúja volt a nagy pillanatnak Mandalikában.

A Ducati 2022-ben véget vetett egy szakasznak. Az utolsó MotoGP-címet Casey Stoner nyerte 2007-ben, az utolsó Superbike-világbajnoki diadalt pedig Carlos Checa szerezte 2011-ben. A 2013-as szezon után a zseniális Gigi Dall’Igna az Apriliától a Ducatihoz került, mint megmentő.

Az olasz technikai vezetésével a Ducati az idei áttörésig visszatért a sikerek útjára: Pecco Bagnaia megnyerte a MotoGP-címet, a Superbike-világbajnokságban pedig Álvaro Bautista biztosította be a bajnoki címet a szezon utolsó előtti találkozóján.

Dall’Igna megragadta az alkalmat, hogy a helyszínen kövesse nyomon a Superbike-hétvégét.

„Egyértelmű, hogy a Ducati számára ez egy fantasztikus szezon, minden idők egyik legjobbja. A MotoGP-vel és a Superbike-világbajnoksággal megnyertük a két legfontosabb motorkerékpáros világbajnokságot. Nem volt könnyű, sőt nagyon nehéz volt.”

A Superbike-világbajnokságban elért sikerek érdekében a Ducati még a V2-es hagyományokkal is szakított, és 2019 óta a V4R-t használja. A 16 győzelem ellenére Bautista első évében lemaradt a bajnoki címről, majd két szomorú évre Hondára váltott.

„Álvaróval ez így volt, rögtön a szezon elején rájöttem, hogy ez más lesz, mint 2019-ben. Gyors volt, mint akkoriban, de koncentrált és nem akart hibázni. Akkor értettem meg, hogy ez lehet a mi évünk. Álvaro már a szezont is jól kezdte, majd még tovább javult. Olyan jól, hogy életünk egyik legszebb napját ünnepelhettük itt a Mandalikában. Nagyon boldogok vagyunk.”