2022. december 03. 10:44
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeRea: Nehéz egyensúlyt teremteni

Rea: Nehéz egyensúlyt teremteni

- Hirdetés -

A Superbike-világbajnokság mandalikai hétvégéje után a Ducati sztárja, Álvaro Bautista az új világbajnok. Jonathan Rea számára valószínűleg csak a harmadik hely marad, de ő is úgy látja, hogy a FIM-nek kötelessége van.

Indonéziában Jonathan Rea három futamon háromszor végzett a dobogón a Superbike-világbajnokságban. Álvaro Bautistával szemben ugyan fel tudott zárkózni néhány pontra, de a spanyolnak a Kawasaki versenyzőjével szemben elegendő pontelőnye volt, így már világbajnok lett.

“Nem kapsz világbajnoki címet ingyen. A Ducati nagyon keményen dolgozott érte, már az elmúlt években is” – hangsúlyozta a 117-szeres futamgyőztes Rea.

- Hirdetés -

“Álvaro megértette, hogyan hozza ki a legjobbat a csomagból. Az ő és a motor közötti kombináció nagyon erős. A súlyával természetesen előnyben van, de végül is a varászlat tőle származik.”

- Hirdetés -

Rea teljes mértékben elismerte a korábbi MotoGP-pilóta sikerét. “Nagy gratuláció neki, és nagyon tisztelem. Tudom, milyen érzés, nagyon jó” 

Rea tudja, hogy a Kawasaki jelenleg képtelen felvenni a harcot a Ducatival. Még egy új szabály sem változtatná meg feltétlenül ezt a teljesítményarányt.

“Egy algoritmus nem oldja meg a problémákat. Nincs szükség rá ahhoz, hogy a sebességelőnyüket is lássuk. Álvaro esetében ez sokkal jobban felerősödik, mert ő nagyon könnyű. Emellett jó munkát végez, jobban jön ki a kanyarokból. Van néhány Ducati a Top10-ben, de ő jelenti a különbséget.”

“Nagyon nehéz egy sorozatgyártású motorokkal működő bajnokságban egyensúlyt teremteni, amikor a szabályok változnak és a költségplafon feljebb kerül. A Ducati rögtön hoz egy új motort. A 300 köbcentis és a Superport osztályokban jó szabályok vannak, amelyek a gyártóknak egy működő koncepciót adnak. Scott Smart és a FIM jó munkát végzett ott, minden gyártó versenyképes.”

“Oké, a csapatom és a Yamaha rengeteg erőforrással rendelkezik a magáncsapatokhoz képest, de sajnos ezek a csapatok is messze le vannak maradva. Szóval sokat kell tenniük, hogy helyreállítsák az egyensúlyt. Örülök, hogy “csak” a motoron ülök. Az első és legegyszerűbb dolog, amit tehetnének, hogy bevezetnének egy jó egyensúlyi szabályt a motorok súlyára vonatkozóan, amely minden szakágban működne.”