2024. március 29. 10:11
KezdőlapSuperbikeBautista: Hátrányt jelenthet a súlyom

Bautista: Hátrányt jelenthet a súlyom

A Ducati gyári pilótája, Álvaro Bautista immáron világbajnokként érkezett Ausztráliába, és erősen kezdett. A reggeli bukása nem okozott neki különösebb aggodalmat.

Álvaro Bautista számára egy álom vált valóra múlt vasárnap, hiszen a spanyol megszerezte a világbajnoki címet. A show azonban folytatódik. Ezen a hétvégén Phillip Island-re látogatott a mezőny és a Ducati sztárja szeretne káprázatos teljesítményt nyújtani.

A pénteki nap azonban a 37 éves versenyző számára a 4,445 km-es pályán egy bukással kezdődött.

„Egy kicsit kiszélesítettem az ívet, és elment az eleje” – magyarázta az esetet Bautista a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

„Miután két évig nem versenyeztünk Phillip Islanden, először is meg kellett értenünk a pályát. Teljesen más, mint az előző években. A referenciák itt nagyon fontosak, mert a pálya nagyon nehéz. Emellett arra lehet számítani – mint korábban is – hogy sokkal melegebb lesz majd a futamokon.”

„Sok versenyző azt mondta: kevesebb hőmérséklettel sokkal gyorsabban tudunk menni, és a gumik sokkal tovább bírják. A MotoGP-ben mindig az volt a benyomásom, hogy amikor hideg volt, sokkal rosszabb volt az érzés, kevesebb tapadással. Valójában sokkal lassabbak voltunk a szokásosnál aznap.”

„A végén nem volt rossz, mindenki hasonlóan teljesített. Ezen a pályán a Pirelli hátsó gumiabroncsainak megértésén dolgoztam. Reggel az ‘A’ verziót, délután pedig a ‘B’ verziót használtuk, de nem éreztem nagy különbséget. A három évvel ezelőtti érzés a Ducatival sokkal jobb volt, mint most.”

„Úgy tűnik, hogy szombaton esni fog, de ha száraz lesz az idő, akkor elmondhatjuk, hogy a tempónk nagyon egyenletes. Nem tudom, hogy tudok-e gyors kört futni a kvalifikáción, mert problémáim vannak a gumik hőmérsékletének elérésével. Ebben a tekintetben hátrányt jelent, hogy kicsi a súlyom.”

„Ha az edzéseket nézem, Jonathan és Alex Lowes nagyon erősnek tűnik, de én is hasonlóan gyors vagyok.”