2024. április 27. 04:10
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Nem érzem jól magam a motoron

Razgatlıoğlu: Nem érzem jól magam a motoron

Bár a negyedik helyen végzett a mai nap összesített eredményei alapján, Toprak Razgatlıoğlu öröme mégsem felhőtlen.

A török volt az egyetlen versenyző a 22 fős mezőnyben, aki nem javított a második edzésen, de így is a negyedik helyen végzett. Ez az időeredmény azonban közel fél másodperccel elmarad az első helyen záró Jonathan Rea idejétől.

„Nem érzem jól magam a motoron, nincs tapadás a hátsó keréken. Egész nap nem volt tapadásom, pedig sokat próbálkoztunk a beállításokkal. Minden egyes megtett körrel egyre rosszabb és rosszabb lett minden. Nem érzem, hogy a hátsó gumiabroncsom az aszfaltot érintené. Amint gázt adok, a hátsó kerék kipörög. A csapat dolgozik a problémán, remélem, szombatra találunk egy jó beállítást. Alex Lowes és Johnny motorja sokkal jobban tapad. 2020-ban jobbak voltunk itt, de a jelenlegi motorunk teljesen más. Tavaly is több tapadásunk volt, és a motor is jobb volt.”

„A lágy hátsó SCX gumival a motorom tökéletesen működik, a kemény SC1 hátsóval nem. Mindenkinek ugyanazok a gumik állnak rendelkezésre, így megoldást kell találnunk. Remélhetőleg lesz lehetőségünk visszavágni. A Yamaha nem túl erős ezen a pályán, különösen az utolsó kanyar kijáratánál hiányzik a motorerő. Szeretem a pályát – de a mai nap nem volt elég ahhoz, hogy élvezzem.”