2024. március 29. 06:02
KezdőlapSuperbikeRea: A csalódás és a boldogság keveréke kavarog bennem

Rea: A csalódás és a boldogság keveréke kavarog bennem

A 2022-es Superbike-világbajnokság utolsó versenynapján Jonathan Rea két dobogós helyet szerzett. Habár nyertlenségi sorozata megszakadt a hétvégén, csalódott volt, hogy nem tudott a második főfutamon nyerni.

Miután Jonathan Rea-nek 24 nyeretlen futam után végre sikerült a szombati első futamon ismét felállnia a dobogó legfelső fokára, a Kawasaki versenyzője a Superpole futamon és a második futamon a harmadik illetve a második helyen végzett.

„Az érzéseim a szezon utolsó futama után a csalódás és a boldogság keveréke” mondta Rea. „Az én motorom sokkal jobb volt, mint Álvaroé. Stabilabb volt, és több volt a tapadásom, és jobban tudtam kigyorsítani a kanyarokból – de a hosszú egyenesben a negyedik szektorban folyamatosan nagyon sokat veszítettem. Nem tudtam többet tenni, minthogy vele maradjak. Biztos vagyok benne, hogy a végéig harcolhattam volna vele.”

A 35 éves versenyző így folytatta: „Meg kell dicsérnem a Pirellit. Helyes volt a döntés, hogy a keményebb opciót hozták Phillip Islandre. A köridők egy kicsit lassabbak lettek, de a végéig 1:31 percet tudtunk teljesíteni, véleményem szerint ez a helyes út.”

A verseny megszakítása a 18. körben azt jelentette, hogy nem került sor Bautista és Rea közötti ütközetre, miután Xavi Fores és Eugene Laverty az 1-es kanyarban bukott.

„Remélem, hogy Eugene jól van. Láttam őt a földön feküdni a levezető körben” – mondta Rea.Kár, hogy így ért véget a hétvégéje, főleg, hogy ez volt az utolsó Superbike versenye.”

„Phillip Island összességében jó pálya volt számunkra” – utalt Rea csapattársára is, Alex Lowesre, aki a 3., 4. és 3. helyen végzett a futamokon. „A Superpole futam a gumiválasztás szempontjából lottó volt. Álvaronak volt a legjobb taktikája és nyerni tudott. Az esőgumival elöl kritikus volt a száraz pályán. A verseny szórakoztató volt, de egyszerűen rosszul választottunk.”