2024. április 25. 10:07
KezdőlapSuperbikeSúlyos komplikációja után hazatérhetett a kórházból az egykori MotoGP-versenyző

Súlyos komplikációja után hazatérhetett a kórházból az egykori MotoGP-versenyző

Eugene Laverty a Superbike idei, és egyben pályafutása utolsó versenyén bukott nagyot, és szenvedett sérülést. A brit pilótának eltört a jobb csípője, emellett a keresztcsontja, és a medencecsontja is megrepedt.

Eredetileg 4 nap után kiengedték, de komplikációk léptek fel, ami miatt 24 órával később ismét kórházba került Melbourne-ben. Ekkor belső vérzés tüneteit produkálta, ezért hosszabb ideig bent tartották. Ezúttal 8 napot kellett bent töltenie, de ezúttal már boldogan várhatta az engedélyt, hogy visszarepülhessen Európába. Végül 20 nappal az eset után indulhatott, hogy hazatérjen Portugáliába, ahol a feleségével élnek.

Forrás: Eugene Laverty Facebook

Eugene Laverty: „Úgy éreztem, hogy készen állok már elhagyni a kórházat, de egy ilyen trauma után időre volt szükség, mire minden csillapodott. Nagyon szerencsés vagyok, hogy Pippa, a feleségem mellettem volt végig, és mindketten boldogok vagyunk, hogy a tervezettnél hosszabb ausztráliai kiruccanás után hazatérhetünk. Nem így terveztem befejezni a pályafutásomat a Superbike-ban, de mindent beleadtam, ahogy kell. Köszönettel tartozok a versenyigazgatóságnak, hogy egyből leintették a futamot, és mindenkinek Phillip Islanden, hogy a baleset után egyből jó kezekbe kerültem. Nagyon jó rendszer van arra, ahogy a balesetet szenvedett versenyzőre figyelnek, ezért sokkal tartozom nekik.”