2024. április 25. 18:45
KezdőlapSuperbikeMár több mint egy évtizede áll a rekord, amely a mai viszonyokat...

Már több mint egy évtizede áll a rekord, amely a mai viszonyokat ismerve is elképesztő

2009 és 2011 között Max Biaggi, Carlos Checa és Troy Corser is nyomot hagyott a Superbike-világbajnokságon. Misanóban 2010-ben a három sztár olyan teljesítményt nyújtott, amely a mai napig páratlan.

A Superbike-világbajnokság évről évre nagyon magas szintű motorozással, márkák sokszínűségével és a pontokért folytatott kíméletlen harccal kápráztatja el a világot. A világbajnokság egyik jellemzője, hogy általában 30 év feletti versenyzők harcolnak az élmezőnyben.

A 2022-es Superbike-világbajnokság legsikeresebb versenyzői közül csak Toprak Razgatlıoğlu fiatalabb a maga 26 évével. A világbajnok Álvaro Bautista és Jonathan Rea jóval idősebbek, 38, illetve 35 évesek.

A dobogó legmagasabb átlagéletkora a 2010-es szezonra nyúlik vissza, amikor Max Biaggi (Aprilia), Carlos Checa (Ducati) és Troy Corser (BMW) tette tökéletessé a Top3-at az első fordulóban Misanóban. Az első három helyezett átlagéletkora hihetetlenül magas, 38 év, öt hónap és négy nap volt – ami meghaladta az idei világbajnok életkorát!

Max Biaggi egyébként 2012-ben állította fel a korrekordot, amikor 41 évesen másodszor is világbajnokká koronázta magát.

2008 szintén különleges év volt, amikor Troy Bayliss 39 évesen megszerezte negyedik világbajnoki címét, Troy Corser 36 évesen lett második, Noriyuki Haga pedig 33 évesen a harmadik helyen végzett. Ugyanebben az évben Carlos Checa (36) negyedik lett a világbajnokságon.