2024. április 27. 00:26
KezdőlapSuperbikeBautista döntést hozott, rövidesen meg is mutatja mindenkinek

Bautista döntést hozott, rövidesen meg is mutatja mindenkinek

A MotoGP világbajnok Francesco Bagnaiához hasonlóan Álvaro Bautistának is döntenie kell 2023-as rajtszámát illetően.

Bautista is döntés előtt áll, hogy megtartsa 19-es rajtszámát, vagy az 1-est használja, amelyet az elmúlt 10 évben előszeretettel választottak a Superbike világbajnokok. A MotoGP-vel ellentétben, ahol az utolsó versenyző, aki címvédőként használta az 1-est, Casey Stoner volt. Tom Sykes, Sylvain Guintoli, Jonathan Rea és Toprak Razgatlioglu is az 1-esre váltottak, miután megnyerték első bajnoki címüket.

„Azt hiszem, meghoztam a döntést” – mondta Bautista a közösségi médiában. „De ha látni akarjátok, milyen számot teszek a motorra, figyeljetek nagyon. Hétfőn spanyol és olasz idő szerint 10.30-kor mindannyian látni fogjátok. A döntésemet már meghoztam, remélem, hogy tetszik nektek.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alvaro Bautista (@abautista19) által megosztott bejegyzés

 A spanyolhoz hasonlóan Bagnaia sem jelentette még be nyilvánosan, hogy milyen rajtszámot választ, bár az olasz még nem döntött, ellentétben Bautistával.

Ha Bagnaia az 1-es rajtszámot választja, akkor 2012 óta ez lesz az első alkalom, hogy találkozhatunk ezzel a számmal a MotoGP-ben, miután Jorge Lorenzo, Marc Márquez, Joan Mir és Fabio Quartararo is úgy döntött, hogy megtartja eredeti rajtszámát.

10 éves hagyomány törhet meg a MotoGP-ben

Bautista és Michael Ruben Rinaldi hivatalosan január 23-án, hétfőn mutatják be a Lenovo Ducati MotoGP csapattal együtt a vadonatúj 2023-as Panigale V4 R-t. Bautista és Rinaldi ezt követően idén először pályára is gurul, amikor január 25-26-án kétnapos teszten vesznek részt Jerezben.

Szintén bemutatkozik az új Panigale V4 R motorral mindhárom Ducati szatellit versenyző, Axel Bassani, Danilo Petrucci és Phillip Oettl.

Forráscrash.net