2024. április 19. 03:27
KezdőlapMotoGP10 éves hagyomány törhet meg a MotoGP-ben

10 éves hagyomány törhet meg a MotoGP-ben

A lánykérés után Pecco Bagnaiának még egy másik fontos kérdést tisztáznia kell: Vajon a 2023-as MotoGP-szezonban az 1-es rajtszámmal fog majd versenyezni? Paolo Ciabatti a következőket mondja erről.

„Fantasztikus év volt a Ducati számára – nem csak sportszakmai szempontból, hanem a vállalat számára is, hiszen az eladási adatok minden eddigit felülmúltak.” – összegzett Paolo Ciabatti.

Ugyanakkor a Ducati már a 2023-as szezonra tekint előre, egy nagy kérdésre azonban még nem kaptak választ. A 25 éves olasz egyelőre nyitva hagyta a kérdést, hogy a tekintélyes 1-es rajtszámmal vagy a szokásos 63-asával védi meg címét.

Mit szeretne Ciabatti látni?

„Az 1-es rajtszám fontos, mert egyértelmű jelzés. Az 1-es szám a világbajnoké. A vállalat szempontjából nagyon jó lenne. Másrészt azonban megértjük, hogy van egy kis babona, és azt is, hogy manapság a versenyzők a rajtszámuk köré építik az imázsukat.”

Casey Stoner 2012-es szereplése óta nem láttuk az 1-es rajtszámot a királykategóriában. A MotoGP-korszakban az ausztrálon kívül csak Nicky Hayden (2007) és Jorge Lorenzo (2011) választotta ezt a számot címvédőként.

„Ahogy Pecco mondta, úgy gondolom, hogy az 1-es szám nagyon vonzó számára, mert ez egy erős kijelentés – a versenyző és a gyártó számára is. Másrészt viszont nehéz döntés feladni egy olyan számot, amely boldogságot hozott. Már korábban is váltott számot – 21-ről, 42-ről 63-ra. 42-essel nyerte a Moto2-es bajnoki címet, idén pedig 63-assal a MotoGP-t. Talán ez egy kicsit segíthet neki a döntésben, amit természetesen meghagyunk neki.”

Bagnaia jelenleg Dubajban tartózkodik menyasszonyával, Domiziával és a Lenovo Ducati csapat alig négy hét múlva esedékes bemutatója előtt szeretné eldönteni, mely rajtszámmal vág neki a 2023-as idénynek.