2024. április 18. 19:55
KezdőlapSupersportBenvenuto in Italia: indul az olaszországi versenyhétvége a Supersport VB-n!

Benvenuto in Italia: indul az olaszországi versenyhétvége a Supersport VB-n!

A PS56 Team sajtóközleménye.

Olaszország ikonikus misanói pályáján folytatódik a Supersport világbajnokság az idei negyedik versenyhétvégével. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti erős hétvégét szeretne összerakni az estorili pontszerzés után.

A misanói pálya az olasz Evan Bros Racing Team hazai futamának számít, hiszen csupán 70 km-re található Ravennától, a csapat központjától. A hétvége folyamán rider coachként csatlakozik majd az alakulathoz Massimo Roccoli, sikeres olasz pilóta is, aki Peti munkáját is segíteni fogja. A magyar pilóta vállsérüléséből egyre jobban kigyógyulva, szeretné a TOP10-en belüli pozíciókat megcélozni:

„Az elmúlt hetekben intenzíven folytattam a fizikális és mentális felkészülésem. Ez a hétvége a csapat hazai futama, így nagyon szeretném nekik az elmúlt időszakot egy méltó eredménnyel meghálálni. Tudjuk miben kell fejlődni, szeretnénk már az FP1-et  is a megfelelő beállításokkal kezdeni és onnan építkezni. Nagyon örülök a közös munka lehetőségének Roccolival, hiszen az egyik legtapasztaltabb olasz pilótáról beszélünk, illetve tudomásom szerint Talmácsi Gábor is kilátogat majd valamelyik nap, ami szintén nagy öröm, hiszen mindig vannak jó tanácsai számomra.”

A hétvége akciója a péntek délelőtti szabadedzésekkel indul, a futamokat és a Superpole-t az Arena4 TV egész hétvégén élőben közvetíti.

Hétvégi menetrend és közvetítések:

Péntek:

  1. Szabadedzés: 11:25 – 12:10 Online: worldsbk.com
  2. Szabadedzés: 16:00 – 16:45 Live Timing: worldsbk.com

Szombat:

Időmérő edzés: 10:25 – 10.45      ARENA 4 TV! ÉLŐ
I. Futam 15:15      ARENA 4 TV! ÉLŐ  

Vasárnap:

II. Futam 12:30      ARENA 4 TV! ÉLŐ

ForrásPS56 Team