2024. április 26. 12:55
KezdőlapSuperbikeAegerter kénytelen még egy évet maradni az SSP-ben?

Aegerter kénytelen még egy évet maradni az SSP-ben?

Dominique Aegerter nem titkolt célja az, hogy a Superbike-vb mezőnyében folytassa. Ott viszont fogynak előtte a jó opciók a folytatásra…

Dominique Aegerter 31 évesen élete formájában motorozik. A svájci vezet két bajnokságban, a Supersportban és a MotoE-ben is, azt hihetnénk, ez jó ajánlólevél bárhová. Viszont nem hogy nem kapkodnak érte a csapatok, még neki kell kilincselnie egy esetleges Superbike-lehetőségért, amivel kapcsolatban többször elmondta már, hogy ez jelenleg a legfőbb vágya. A gyári csapatok alapvetően elégedettek versenyzőikkel, de máshol is zárulnak be az ajtók.

A Supersportban csak akkor akarom folytatni, ha nincs jó lehetőség a Superbike-ban” – szögezi le Aegerter a speedweek kérdésére. „De beszélünk több csapattal is. Viszont nem túl rózsás a helyzet. Ott van a Bonovo BMW és a GRT Yamaha, a Kawasaki pedig a versenyzőire vár, hogy akarják-e folytatni.

Van viszont egy szint, ami alá Aegerter nem megy. „Én szponzorpénzt nem vagyok hajlandó vinni. Nulla lesz! A Supersport-vb-n győztesnek kell lenned, hogy az pénzt jelentsen. Ha mondjuk negyedik vagy, akkor kijössz nullára. Viszont valamiből élnem kell, és még a menedzseremként tevékenykedő testvéremet, Kevint is ki kell fizetnem. Ő ugyanis ezt teljes állásban csinálja!

Dominique Aegerter előnye a Supersport-világbajnokságon Lorenzo Baldassarri előtt tetemes, 54 pont. De a MotoE-ben is 31,5 pont a fórja a brazil Eric Granado előtt.

ForrásSpeedweek