péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSupersportAegerter: Sosem taktikázom

Aegerter: Sosem taktikázom

A Ten Kate versenyzője, Dominique Aegerter ismét győzni tudott a donington parki második futamon. A svájci ezzel 64 pontra növelte világbajnoki előnyét.

- Hirdetés -

A győzelemért folytatott küzdelemben ismét Domi Aegerter kerekedett felül a Yamaha nyergében. Bár Nicoló Bulega 15 körön keresztül vezette a versenyt, a Team Ten Kate versenyzőjének végül sikerült Bulega és Lorenzo Baldassarri előtt célba érnie, akárcsak szombaton.

A futam után a 31 éves versenyző arról beszélt, hogy mit érez azután, hogy beállította Locatelli 2020-as 9 győzelemből álló sorozatát. “Mindig van némi nyomás a nagy célok és az ilyen álmok eléréséhez. De valójában nem az a cél, hogy ezeket a statisztikákat nézzük. Persze, ha aztán elérsz ilyen eredményeket, az jó. De a legfontosabb, hogy a többiek előtt végezzünk” – hangsúlyozta Aegerter. “Ezen a hétvégén kétszer is sikerült Baldassarri és Bulega előtt célba érnünk, ez volt a lényeg. A többi csak hab a tortán.”

- Hirdetés -

“Bulega nagyon jó tempót diktált a versenyen. A Ducati nagyon gyors, erős a különböző kanyarokban. Nála még néhol meglepődtem, Baldassarri ellen tudtam, hol vannak az erősségei. Kihasználtam a pillanatokat az előzésre” magyarázta a világbajnoki éllovas.

Nézőként nagyon könnyűnek tűnik, ahogy egyik győzelem után szerzi meg a másikat.

“Kívülről talán könnyűnek tűnik, de amikor versenyzek, nem játszadozom, mert a versenyeken koncentráltnak, összeszedettnek és nagyon okosnak kell lenned” – mondta el a svájci arra a kérdésre, hogy játszik-e ellenfeleivel. “A csomagunk nagyon erős, minden edzésen, minden körben nagyon keményen dolgozunk. Értem a motort. Néha egy kicsit többet tudok hozzátenni. De minden alkalommal a határon vagyunk. Mindenki más is gyors.”

“Sosem taktikázom, amikor versenyzek” – tette hozzá a regnáló Supersport világbajnok. “Ha azt látom, hogy csak második lehetek, akkor azt nézem, mi a helyzet mögöttem, de ez minden versenyen más. Ha látom a lehetőséget, hogy az élen legyek, és jó a tempóm, akkor megpróbálok egy-két másodpercet kihozni ebből. Akkor az a tökéletes futam számomra.”