2024. március 28. 15:40
KezdőlapSupersportDonington - Aegerter továbbra is verhetetlen, Sebestyén 16.

Donington – Aegerter továbbra is verhetetlen, Sebestyén 16.

Aegerter zsinórban 9. futamán sem talált legyőzőre, a második versenyen is nyerni tudott Donington Parkban, megelőzve Baldassarrit és Bulegát az elsp háromban.

Változatlanul meleg, 38 fokos aszfalthőmérsékelettel kezdődhetett meg a 19 körös futam a Supersport kategória számára Donington Parkban.

A szombati kaotikus futam után Sebestyén Péter a 13. helyről kezdhette meg a vasárnapi versenyt. Szerencsére nem sérült meg előző napi bukásának következtében. Jules Cluzel viszont nem volt ilyen szerencsés, mivel szombati hatalmas high-sideja során többszörös töréseket szenvedett mindkét lábában és kificamodott a válla is.

Aegerter tudott vezető pozícióban elfordulni a rajtot követően az első kanyarban, megelőzve Bulegát és Öncüt a top3-ban. Yari Montella rögtön a verseny elején a kavicságyban fejezte be a versenyt, miután Van Straalennel érintkezett.

A második körben Bulega állt az élre, Öncüt pedig Soomer kergette a harmadik helyért, de helyette Caricasulo ért oda. Ismét sok volt a bukás a versenyen, Sofuoğlu és Tom Booth- Amos is eldobta a versenygépét a futam kezdeti szakaszán. Glenn Van Straalen is szerencsétlenül járt, szintén idejekorán fejezte be a futamot, ez zsinórban a második olyan hétvégéje, ahol nem tudott pontot szerezni.

Az 5. körben Aegertert Caricasulo szorongatta a második helyért, mikörben Baldassarri is megkezdte a felzárkózást. Az első négy versenyző nem tudott elszakadni egymástól, szorosan követték egymást. A 7. körben Manzi jött előre egészen az 5. helyig a 17. pozícióból rajtolva.  Sebestyén Péter ekkor a 18. helyen körözött.

A 8. körben még mindig nagyon közel volt egymáshoz a vezető kvartett. Aegertert Caricasulo és Baldassarri is meg tudta előzni, így kiszorult a dobogós helyekről. Baldassarri előzte meg Caricasulót a futam felénél, majd Aegerternek is sikerült elmennie mellette.

Ekkor 21 versenyző volt a pályán, kilencen estek ki bukás vagy műszaki probléma miatt. Sebestyén Péter ekkor pontszerző helyen motorozott.

7 körrel a leintés előtt továbbra is Bulega motorozott az élen, akit Baldassarri üldözött szorosan, mögöttük pedig Aegerter érkezett egy kis lemaradással.  Caricasulo alatt elfogyni látszott a technika, nagyon csúszkált alatta a Ducati, így lemaradt a vezető hármasról.

5,5 körrel a leintés előtt Baldassarri kezdett el nézelődni Bulega mögött, meg is próbált egy előzést, de olasz riválisa ezt még hárítani tudta. Az első hármas fél másodpercen belül haladt, így teljesen nyílt volt, hogy ki tudja megnyerni a futamot.

4 körrel a leintés előtt Baldassarri ismét elszánta magát az előzésre, és ekkor sikerült is elmennie ducatis ellenfele mellett.

Követte őt Aegerter is, nem akarta elengedni yamahás riválisát. Bulega teljesen elfogyott a futam végére, így leszakadt a vezető duóról.

2,5 körrel a leintés előtt a svájci tabellavezető állt az élre, megelőzve Lorenzo Baldassarrit, majd megnyugtató előnyt tudott kimotorozni az utolsó kör kezdetére.

A győzelmet jelentő előzés:

Aegerter továbbra is folytatja hihetetlen sorozatát, megszerezve az eddigi 10 futamból 9. győzelmét a 2022-es szezonban, beállítva Locatelli korábbi hasonló sorozatát. A második helyen Baldassarri látta meg a kockás zászlót, míg Bulega állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

A dobogósokat követte Carsicasulo, Manzi, De Rosa, Huertas, Önü, Verdoia és Jespersen az első tízben. Sebestyén Péter a 16. helyen ért célba, így ma nem sikerült neki a pontszerzés.

Donington Park – WSSP 2. futam végeredménye: HAMAROSAN

1 D. AEGERTER Ten Kate Racing Yamaha Yamaha
2 L. BALDASSARRI Evan Bros. Yamaha 1,063
3 N. BULEGA Aruba.it Racing  Ducati 3,719
4 F. CARICASULO Althea Racing Ducati 6,100
5 S. MANZI Dynavolt Triumph Triumph 8,686
6 R. DE ROSA Orelac Racing Verdnatura  Ducati 9,135
7 A. HUERTAS MTM Kawasaki Kawasaki 17,527
8 C. ONCU Kawasaki Puccetti  Kawasaki 17,590
9 A. VERDOIA GMT94 Yamaha Yamaha 17,751
10 S. JESPERSEN CM Racing Ducati 17,872
11 M. CASADEI MV Agusta Reparto Corse MV Agusta 18,700
12 U. ORRADRE MS Racing Yamaha  Yamaha 21,639
13 O. BAYLISS BARNI Spark Racing Team Ducati 25,790
14 I. VINALES D34G Racin Ducati 31,791
15 L. TACCINI Ten Kate Racing Yamaha Yamaha 32,923
16 SEBESTYÉN PÉTER Evan Bros. Yamaha 33,651
17 T. BOOTH-AMOS Prodina Racing  Kawasaki 35,274
18 O. VOSTATEK MS Racing Yamaha  Yamaha 37,966
19 B. CURRIE Motozoo Racing Kawasaki 48,655
20 J. BUIS Motozoo Racing  Kawasaki 53,879
21 F. FULIGNI D34G Racing Ducati 56,575
Nem ért célba:
RET K. SMITH VFT Racing Yamaha 10 kör
RET H. SOOMER Dynavolt Triumph Triumph 10 kör
RET M. BRENNER VFT Racing Yamaha 11 kör
RET S. KROEZE Kallio Racing Yamaha 14 kör
RET H. TRUELOVE R ColinAppleyard/Macadam Yamaha 15 kör
RET M. KOFLER CM Racing Ducati 15 kör
RET G. VAN STRAALEN EAB Racing Team Yamaha 17 kör
RET B. SOFUOGLU MV Agusta Reparto Corse MV Agusta 18 kör
RET Y. MONTELLA Kawasaki Puccetti Racing Kawasaki