2024. április 20. 01:53
KezdőlapSupersportAegerter továbbra sem dől hátra

Aegerter továbbra sem dől hátra

A Donington Parkban rendezett 1. Superbike futam győztese Dominique Aegerter lett, sorozatban nyolcadik alkalommal. A győzelem azonban nem volt magától értetődő a Ten Kate Yamaha versenyzője számára.

A futam nem indult egyszerűen, háromszor is elrajtolt a mezőny, amelynek következtében a verseny csupán 12 körösre rövidült.

„A verseny meglehetősen rövid volt a tizenkét körrel. Az első néhány kör nagyon küzdelmes volt, intenzív harcot folytattam Öncüvel és Bulegával. Mindenki előzött, mindenki az élre akart kerülni” – mondta el a svájci. „Sajnáltam Bulegát, hogy kiesett. A végén Baldassarrival küzdöttem, akinek gyors volt a tempója. Néhány éve ismerjük egymást, még a Moto2-ből. A küzdelmeink eddig mindig tiszták voltak, és amikor nyerek, természetesen boldog vagyok. Az olyan versenyzők, mint ő, teszik a Supersport világbajnokságot olyan versenyképessé és izgalmassá.”

Egy újabb győzelemmel Aegerter beérné Andrea Locatelli kilenc egymást követő győzelemmel felállított rekordját a 2020-as szezonból.

Nagyszerű, hogy ismét a dobogó legfelső fokára állhatok – sorozatban nyolcadik alkalommal” – mondta Aegerter. „Ahhoz, hogy ezt elérjük, sok fogaskeréknek kell összeállnia. A csapatom nagyszerű munkát végez, hogy továbbra is gyors és versenyképes motort adjon nekem a különböző pályákon.”

A svájci 220 pontjával immár 59 pontra növelte előnyét az összesített tabellán Baldassarri előtt. Emiatt azonban nem fog lazsálni.

„Még mindig több mint 300 pont lehet szerezni, még nincs is félidő” számolgatott a 31 éves versenyző. „Rengeteg futam van hátra, és ha van egy hiba, egy defekt vagy bármi más, akkor rengeteg pontot lehet veszíteni. Minden egyes futamra koncentrálunk, és a végén eldől a dolog. Persze remélem, hogy tovább tudom növelni az előnyömet.”