2024. április 18. 22:55
KezdőlapSuperbikeLecounát is utolérte a motoros "betegség", a rekesz szindróma

Lecounát is utolérte a motoros „betegség”, a rekesz szindróma

A Honda versenyzője, Iker Lecuona a 7. helyért küzdött a Superbike-világbajnokság szombati, Donington Parkban rendezett első futamán. A spanyol végül a 8. helyen végzett, de egy dolog nagyon zavarja:  a jobb karján lévő „arm pump” (rekesz szindróma) probléma.

A Donington Parkban rendezett szombati Superpole-ban Iker Lecuona a 7. helyet szerezte meg, alig egy másodperccel elmaradva Jonathan Rea pole idejétől. A délutáni első futamon viszonylag jó pozícióból várhatta a startot. A spanyol azonban a futamon karfájdalommal küzdőtt.

Végül a nyolcadik helyen látta meg a kockás zászlót. „Egy nap, amelynek két oldala volt. Elég boldog vagyok, és szeretnék köszönetet mondani a csapatnak. A szerelők remek munkát végeztek az előző napi probléma után” – dicsérte csapatát Lecuona. „Mindent kijavítottunk és jó beállítást találtunk. Ez lehetővé tette, hogy jó kört teljesítsek a kvalifikáción. A versenyen is erős tempót diktáltam.”

„A tiszta oldalról jól tudtam kezdeni a versenyt. Ezt követően a top5-ben tudtam motorozni. Sajnos komoly problémáim vannak a jobb karommal. Egész hétvégén az arm pump miatt szenvedtem” – árulta el. „Nem voltam biztos benne, hogy egyáltalán be tudom-e fejezni a versenyt. Tíz kör után rájöttem, hogy tudom kontrollálni. Szóval csak megpróbáltam célba érni.”

Lecuona végül hozzátette: „Majdnem hetedik lettem, de Gerloff az utolsó körben megelőzött. Nem tudtam őt magam mögött tartani, de nagyon elégedettek lehetünk a csapatmunkával.”

Lecuona csapattársa, Xavi Vierge nem szerepelt ilyen jól Doningtonban. De legalább elégedett a sérült keze gyógyulásának előrehaladásával. „Javultunk a kvalifikáción, de nem eléggé. Mivel a hatodik sorból kellett indulnunk, a verseny nem volt túl könnyű” – számolt be futamáról a spanyol.

„Ennek ellenére minden körben keményen küzdöttem, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el. Emellett szerettem volna minél több tapasztalatot szerezni vasárnapra. Arra kell koncentrálnunk, hogy több tapadást érjünk el a hátsó keréken. Örömmel mondhatom, hogy a kezem teljesen rendben van a sérülés után”mondta Vierge.