2024. április 20. 01:10
KezdőlapSupersportSebestyén Peti hétvégén Csehországban versenyez!

Sebestyén Peti hétvégén Csehországban versenyez!

A PS56 Team sajtóközleménye.

Péntektől Mostban gurul pályára a Superbike-világbajnokság mezőnye. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti kisebb agyrázkódásból felépülve tér vissza.

A magyar pilóta az angliai forduló szombati napján bukott és bár vasárnap még rajthoz állt, a hétvége utáni vizsgálatokon kisebb agyrázkódást állapítottak meg nála. Néhány nap kényszerpihenő után azonban Peti készen áll, hogy a nyári szünet előtti hétvégét végre jó eredményekkel zárhassa.

„Az elmúlt időszak nem volt egyszerű, az angliai forduló jól indult, de aztán a szombati bukás beárnyékolta az egész hétvégémet. Szeretnék egy jó eredménnyel elmenni az 5 hetes szünetre, mert a csapat és én is megérdemeljük, hogy végre megtérüljön a befektetett munka.” – mondta el a HUMDA pilótája.

Peti mellett a hétvégén a Northern Talent Cupban versenyző fiatal magyar tehetségeknek is szurkolhatunk majd, ugyanis Farkas Kevin, Rossi Moor, Vincze Martin, Lörinc László és Varga Tibor is pályára lép majd az utánpótlás betétfutamokon.

A hétvége akciója a péntek délelőtti szabadedzésekkel indul, a futamokat és a Superpole-t az Arena4 TV egész hétvégén élőben közvetíti.

Hétvégi menetrend és közvetítések:

Péntek:

2. Szabadedzés: 16:00 – 16:45

Live Timing: www.worldsbk.com

Szombat:

Időmérő edzés: 10:25 – 10:45    ARENA 4 TV! ÉLŐ

I. Futam 15:15      ARENA 4 TV! ÉLŐ  

Vasárnap:

II. Futam 12:30        ARENA 4 TV! ÉLŐ

(Szerkesztői megjegyzés: már lezajlott az első szabadedzés, azon Peti a 21. helyet szerezte meg).