2024. április 20. 06:47
KezdőlapSupersportBulega: Baldassarriban az egész futam alatt több volt

Bulega: Baldassarriban az egész futam alatt több volt

A Ducati gyári pilótája, Nicoló Bulega sokáig vezette a Supersport-világbajnokság második futamát Mostban, de a verseny félbeszakításakor Lorenzo Baldassarri éppen átvette a vezetést.

„Azt hiszem, ha ez a verseny 19 körös lett volna, Balda így nyert volna. Amikor megelőzött, gyorsabb volt nálam, bár 110 százalékon mentem, hogy rajta maradjak” – magyarázta Nicolo Bulega a vasárnapi második Supersport-világbajnoki futam után.

Az olasz vezette a versenyt, de öt körrel a vége előtt Lorenzo Baldassari megtámadta. Éppen amikor a Yamaha versenyzője fél körön át az élen volt, előkerült a piros zászló, miután Steven Odendaal összetörte a Yamaháját.

Baldassarrit hirdették ki győztesnek, mivel az utolsó szektorban ő állt az élen.

„Azt hiszem, amikor mögöttem motorozott, legalább tíz százalékkal több volt a tarsolyában.” 

„Jó stratégia volt tőle, hogy mögöttem maradt. Minden kanyarban és minden körben a lehető legtöbbet beleadtam, de amikor úgy döntött, hogy megelőz, az nem okozott neki gondot. Egyenesen elment, majd felmutatták a piros zászlót. Egyszerűen nagyon gyors volt.”

Vajon mi történik a szezon második felében?

„Számomra Dominique most még éhesebb, így biztosan nagyon-nagyon gyors lesz. Balda sok pontot behozott, most már megnyerheti a bajnokságot. Domi azonban vissza fog térni, nem lesz könnyű Balda, én és a többiek számára, hogy legyőzzük őt.”