kedd, október 4, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapSupersportAegerter: Ez egy hihetetlenül fontos győzelem volt

Aegerter: Ez egy hihetetlenül fontos győzelem volt

A magny-cours-i második futamon Dominique Aegerter elképesztőt ment a verseny második felében. Győzelmet aratott, amivel 19 pontra növelte a Supersport-világbajnokságban mosti nullázása után lecsökkent előnyét.

- Hirdetés -

A szombati első futamon a világbajnok Domi Aegerter szerencsétlenségére piros zászlóval véget ért a verseny 7 körrel a hivatalos leintés előtt. Köztudottan a svájci a futamok utolsó harmadában a legerősebb.

A második futamon sokáig úgy tűnt, hogy Aegerternek esélye sem lesz a győzelemre, de a dobogó is nagy kihívásnak tűnt. A rajtrács 5. helyéről indulva egy időre a 8. helyre esett vissza, de elképesztő tempót diktálva végül odaért az élre. A verseny végén megelőzte a sokáig vezető Lorenzo Baldassarrit, aki az utolsó körben megcsúszott, miközben megpróbált ellentámadásba lendülni. Bár az olasz folytatni tudta, végül csak az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót. Aegerter így 19 pontra növelte előnyét az összesített tabellán. A futam bizonyos szakaszaiban arra is volt esély, hogy a hétvégét úgy fejezik be, hogy Baldassarri 10 pontos előnnyel érkezik a következő fordulóra.

- Hirdetés -

“Ez egy hihetetlenül fontos győzelem volt, nagyon örülök neki” – jegyezte meg Aegerter. “Ahogy szombaton, úgy most is nagyon kínkeservesen indult a verseny, mert a második sorból való rajtpozícióm messze nem volt ideális. Így már a startnál nehéz dolgom volt, különösen azért, mert az első körökben néhányszor elég kívülre szorított néhány másik versenyző. Ennek eredményeképpen a nyolcadik helyre estem vissza. Aztán észrevettem, hogy az elöl lévő versenyzők elkezdték nyomni és elhúzni. Természetesen szerettem volna minél hamarabb felvenni velük a versenyt, de nagyon nagy tempót mentek. Végül sikerült felzárkóznom, a hátrányom a három másodpercet is elérte. A tempóm hihetetlen volt. Egyik pillanatban sem adtam fel a versenyt, a végsőkig küzdöttem. Amikor utolértem az élcsoportot, gyorsan át is tudtam venni a vezetést, és meg is tudtam védeni a célig.”

A svájci így folytatta: “A Baldassarrival való küzdelem a végén nagyon izgalmas volt. Neki nagyon gyors motorja van, míg nekem a fékezésben volt előnyöm. De minden egyenesben szinte mindig mellettem volt. Balda erős versenyző, és egy jó csapatban versenyez. A szezon végéig biztosan látunk még néhány ilyen versenyt. A harmadik hely után, ami természetesen nem volt rossz eredmény, ez a győzelem még nagyobb jelentőséggel bír. A legfontosabb, hogy egy kicsit növelni tudtuk az előnyünket a bajnokságban. A hétvége után szükségem van egy kis pihenésre, mert az elmúlt tíz nap nagyon kimerítő volt, különösen érzelmileg. Emellett a MotoGP-teszt fizikailag is megviselt. Ma este lesz egy kis ünneplés a jól megérdemelt szünet előtt.”