2024. március 29. 03:01
KezdőlapSupersportAegerter tovább szárnyalna Barcelonában

Aegerter tovább szárnyalna Barcelonában

Amikor a Supersport-világbajnokság egy évvel ezelőtt Barcelonába látogatott, Dominique Aegerter hiányzott a rajtrácsról. Ennek ellenére a világbajnok és jelenlegi világbajnoki éllovas magabiztosan várja a szezon nyolcadik találkozóját.

A Magny-Cours-i találkozón Dominique Aegerter öt ponttal növelni tudta előnyét Lorenzo Baldassarri előtt, amely a nyári szünet előtt 14 pontra zsugorodott. A 31 éves versenyző a MotoE-ben megszerzett címe óta a Supersport világbajnokságra és a címvédésre koncentrálhat.

„Éppen egy sikeres hétvégén vagyunk túl Magny-Cours-ban, ami után egy hétvégét vettem ki. Egy nagyon intenzív időszak után ez nagyon kellemes volt.” – mondta Aegerter.

„Keményen edzettem, hogy a lehető legjobban felkészüljek a hátralévő versenyekre. Nagyon várom már ezt a barcelonai hétvégét, és remélem, hogy sok szurkolóval és baráttal találkozom majd. A célunk, mint mindig, most is az, hogy növeljük előnyünket a bajnokságban, és harcoljunk a dobogós helyekért.”

Aegerter MotoE-kötelezettsége miatt kihagyta az egy évvel ezelőtti barcelonai versenyhétvégét, de emiatt nem számít hátrányra.

Idén Barcelonában teszteltünk a szezon előtt, és jól mentem. Emellett régóta ismerem ezt a pályát, mert a 125 köbcentis világbajnokság óta ott motorozom. Télen sok időt töltök edzéssel a pálya körül.”

A Ten Kate Yamaha pénteken mutatja be Motonext projektjét, amelynek célja, hogy fenntarthatóbbá tegye a versenyzést. Kervin Bos csapatfőnök arra számít, hogy a megújuló erőforrásokból készült alkatrészek meglepik majd a Superbike-paddockot.

„Másfél éve dolgozunk ezen a színfalak mögött. Most készen állunk arra, hogy sokkoljuk a motorsportot, és a Motonext pontosan ezt fogja tenni.” – jelentette ki a holland.