2024. április 19. 14:05
KezdőlapSupersportVictor Steeman kritikus állapotban van műtétje után

Victor Steeman kritikus állapotban van műtétje után

Victor Steeman a Supersport bajnokság első köreiben szenvedett balesetet, és helikopterrel szállították kórházba.

Victor Steeman a 14-es kanyarban szenvedett high-side-ot. Ezt követően három versenyző is összeért, José Luís Perez González pedig már nem tudta elkerülni a az ütközést, így Steeman és González is a kavicságyban kötött ki. Steemant a két motor közül az egyik eltalálta. A versenyt azonnal leállították, és azonnal kiderült, hogy a holland súlyos sérüléseket szenvedett, González viszont sértetlen maradt.

Steemant sokáig a baleset helyszínén kezelték, mielőtt a pálya melletti orvosi központba szállították. Kiderült, hogy súlyos fejsérülése van, a helyzet kritikus és életveszélyes, a fiatal holland az életéért küzd. Az orvosoknak azonban sikerült stabilizálniuk a 22 éves versenyző állapotát, így helyi idő szerint nem sokkal 13:30 után helikopterrel a farói kórházba szállították.

A holland racesport.nl 19:00 óra előtt kapott híreket a versenyző állapotáról, miszerint Steemant ma délután, a farói kórházba érkezése után megműtötték, egy koponyaműtétet hajtottak végre, amelynek célja az agyra nehezedő nyomás csökkentése. Az orvosok szerint az elkövetkező néhány óra döntő fontosságú. A versenyző állapota továbbra is kritikus.

P1Race szerkesztőségünk mielőbbi gyógyulást kívánt Victornak!