2023. február 07. 11:59
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapUncategorizedBagnaia: Tettem egy lépést előre

Bagnaia: Tettem egy lépést előre

Francesco Bagnaia végig vezette az Osztrák Nagydíjat és az előnyét beosztva megszerezte a győzelmet. Egyértelműen „egy lépést tett előre”.

Francesco Bagnaia csak egyszer adta át rövid időre a vezetést csapattársának, Jack Millernek a 9-es kanyarban. “Sok időt töltöttem el az élen, és azt mondtam magamnak: ha mögötte maradok, akkor az első gumiban lévő légnyomás biztosan túlságosan megnő” – kommentálta gyors ellentámadását az olasz.

Ezt követően Bagnaia feltartóztathatatlanul haladt szezonbeli ötödik győzelme felé. Ez volt zsinórban a harmadik diadala, ami korábban Ducatival csak Casey Stonernek sikerült 2008-ban. Az egyetlen olasz, akinek ilyen szériája volt a királykategóriában, az Bagnaia mentora, Valentino Rossi.

“Meglepett, hogy így kezdtemvallotta be. “Tegnapig nem voltam ennyire versenyképes, de hatalmas munkát végeztünk. A biztonság kedvéért a lágy első gumit tettük fel. Nem hiszem, hogy ez volt a legjobb választás, mert az első kerék nagyon blokkolt. De nagyon elégedett vagyok a munkánkkal. Meg kell próbálnunk még több pontot szerezni. De ez nem lesz könnyű, mert Fabio nagyon versenyképes” – utalt Bagnaia Quartararóra, aki “belerondított” a Ducati dobogóba.

Bagnaia lemaradása a világbajnoki tabellán, amely a szezon első felében beszedett négy nullázás után 91 pontra nőtt, most 44 pont.

A Ducati tehetsége meg van győződve arról, hogy tanult a hibáiból: “Boldog vagyok, hogy kihasználtuk ezt a pillanatot arra, hogy fejlődjek – köszönöm a családomnak, a csapatomnak, a barátnőmnek és a VR46-nak. Mindannyian együtt dolgoztunk azon, hogy megtaláljuk a hibák okát, és javulást érjünk el. Az biztos, hogy még sokat kell tanulnom ahhoz, hogy elérjem az olyan versenyzők szintjét, akik a múltban a csúcson voltak. De úgy gondolom, hogy tettem egy lépést előre, és ezen az úton kell tovább haladnom.”