2023. január 27. 22:07
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapWheelieKedvenc focicsapatánál járt Fabio Quartararo

Kedvenc focicsapatánál járt Fabio Quartararo

Nem először keresztezi egymást fizikailag is Fabio Quartararo, illetve a francia sztárcsapat útja. Most a Francia Nagydíj kapcsán ismét a Parc des Princes-ben járt.

A MotoGP mezőnyéből jó néhány olyan motoros van vagy volt, akit egyáltalán nem hagy hidegen a futballpályák világa. Ilyen volt például Valentino Rossi, akiről közismert tény, hogy óriási Inter-drukker. Marc Márquez jó katalán lévén nem is szurkolhat másnak, mint az FC Barcelona.

A MotoGP címvédője, Fabio Quartararo is nagy futballrajongó, franciaként az ő szíve a jelenkor messze legsikeresebb francia gárdájáért, a Paris Saint-Germainért, vagyis a PSG-ért dobog. Tavaly, vb-címe alkalmával ráadásul a csapat stadionjában, a Parc des Princes-ben is vendégeskedett. Ekkor ráadásul övé volt az ünnepélyes kezdőrúgás is.

Nem ez az első alkalmam a Parc-ban, de az, hogy a pályán lehetek, valami egészen kivételes élmény! Óriási PSG-drukker vagyok, illetve magát a focit is imádom. Köszönet mindazoknak, akik ezt lehetővé tették” – fogalmazott Quartararo tavaly decemberben.

Akkor, amikor Quartararo is pályán volt, a Nice elleni meccs kezdőrúgását maga Lionel Messi kapta meg tőle. A napokban pedig, ha már úgyis jön a Francia Nagydíj, Le Mans előtt megint útba ejtette a PSG főhadiszállását. Ezúttal pedig többi sztár került sorra, kezdve Neymarral. Quartararo megadta a módját, talpig PSG-szerelésben pózol a fotón, na és persze nem is távozott üres kézzel: ajándékai között van mez Neymartól és Mbappétól, valamint beszállt az edzésbe is.

A képek tanúsága alapján Quartararo nem bánik ügyetlenül a labdával, na de a 196 centis kapus, Gigio Donnarumma elég érdekes látványt nyújt a Yamahán…

Quartararo idén is jó úton halad ahhoz, hogy vendégül lássa őt egy vb-cím kapcsán a Parc des Princes. A francia ugyanis vezeti a MotoGP vb-tabelláját 89 ponttal, héttel megelőzve Aleix Espargarót. Quartararo legutóbb Jerezben második lett Pecco Bagnaia mögött.

SourceTwitter
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)