2024. március 29. 11:29
KezdőlapWheelieKedvenc focicsapatánál járt Fabio Quartararo

Kedvenc focicsapatánál járt Fabio Quartararo

Nem először keresztezi egymást fizikailag is Fabio Quartararo, illetve a francia sztárcsapat útja. Most a Francia Nagydíj kapcsán ismét a Parc des Princes-ben járt.

A MotoGP mezőnyéből jó néhány olyan motoros van vagy volt, akit egyáltalán nem hagy hidegen a futballpályák világa. Ilyen volt például Valentino Rossi, akiről közismert tény, hogy óriási Inter-drukker. Marc Márquez jó katalán lévén nem is szurkolhat másnak, mint az FC Barcelona.

A MotoGP címvédője, Fabio Quartararo is nagy futballrajongó, franciaként az ő szíve a jelenkor messze legsikeresebb francia gárdájáért, a Paris Saint-Germainért, vagyis a PSG-ért dobog. Tavaly, vb-címe alkalmával ráadásul a csapat stadionjában, a Parc des Princes-ben is vendégeskedett. Ekkor ráadásul övé volt az ünnepélyes kezdőrúgás is.

Nem ez az első alkalmam a Parc-ban, de az, hogy a pályán lehetek, valami egészen kivételes élmény! Óriási PSG-drukker vagyok, illetve magát a focit is imádom. Köszönet mindazoknak, akik ezt lehetővé tették” – fogalmazott Quartararo tavaly decemberben.

Akkor, amikor Quartararo is pályán volt, a Nice elleni meccs kezdőrúgását maga Lionel Messi kapta meg tőle. A napokban pedig, ha már úgyis jön a Francia Nagydíj, Le Mans előtt megint útba ejtette a PSG főhadiszállását. Ezúttal pedig többi sztár került sorra, kezdve Neymarral. Quartararo megadta a módját, talpig PSG-szerelésben pózol a fotón, na és persze nem is távozott üres kézzel: ajándékai között van mez Neymartól és Mbappétól, valamint beszállt az edzésbe is.

A képek tanúsága alapján Quartararo nem bánik ügyetlenül a labdával, na de a 196 centis kapus, Gigio Donnarumma elég érdekes látványt nyújt a Yamahán…

Quartararo idén is jó úton halad ahhoz, hogy vendégül lássa őt egy vb-cím kapcsán a Parc des Princes. A francia ugyanis vezeti a MotoGP vb-tabelláját 89 ponttal, héttel megelőzve Aleix Espargarót. Quartararo legutóbb Jerezben második lett Pecco Bagnaia mögött.

ForrásTwitter