szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapWheelieValentino Rossiék 5. helyen végeztek Le Castellet-ben

Valentino Rossiék 5. helyen végeztek Le Castellet-ben

Valentino Rossi csapattársaival együtt a 2022-es év legjobb eredményét érte el vasárnap este Le Castellet-ben, amikor az 5. helyen értek célba a 6 órás versenyen.

- Hirdetés -

Ez volt a  2022-es szezon legjobb eredménye eddig Valentino Rossi számára – mint ismeretes, a kilencszeres motoros világbajnok visszavonulása után a tél folyamán két kerékről négy kerékre váltott. A belga WRT csapat 585 lóerős Audi R8 LMS GT3 Evo II-jével versenyez a GT World Challenge Europe sorozatban. Rossi egyre jobban kezeli a versenyautót, a Circuit Paul Ricard-on rendezett versenyen két csapattársával, Frédéric Vervisch-sel és Nico Müllerrel együtt egy erős ötödik helyet tudott szerezni.

“Nagyon örülök az ötödik helynek. Ez egy jó eredmény. Nagyon pozitív hétvégénk volt” – összegzett Rossi a futam után.

A 6 órás verseny szombat éjfélkor ért véget, de azt megelőzően autónként mindhárom versenyzőnek egy-egy edzést kellett teljesítenie. A végén egy átlagidőt számoltak, amely alapján a rajtrácsra sorolták a csapatokat. Vervisch 1:54.237-el a negyedik helyet szerezte a Q1-en, Müller 1:54.644-el a 14. helyen végzett a Q2-ben, Rossi pedig 1:54.429-el a 18. lett a Q3-ban. Ez összességében a hetedik rajtpozíciót jelentette a 46-os rajtszámú Audi számára.

A WRT egy különleges taktikával állt elő a 6 órás versenyre. A három pilóta mindegyikének két dupla, körülbelül egyórás etapot kellett vezetnie – és Rossi kezdett. A GT-specialisták mezőnyében az olasz ex-motorversenyző jó teljesítményt nyújtott. Rossi kezdetben tudta tartani a hetedik pozíciót, és látványos párharcokat vívott. A közel kétórás etap során azonban néhány helyet veszített, így a tizenegyedik helyen adta át a helyét Müllernek.

A kiállásnál probléma adódott a tankrendszerrel, így a svájcinak ismét ki kellett mennie üzemanyagért. Szerencsére ekkor éppen biztonsági autós szakasz volt a pályán. Ennek következtében csak tíz helyet veszítettek. Müller és később Vervisch is újra előrébb küzdötte magát a verseny második és harmadik harmadában. A éjféli leintésnél végül az ötödik helyen látták meg a kockás zászlót. A győzelmet az Iron Lynx Ferrari 488 GT3-as Ferrari gyári pilótái, Daniel Serra, Davide Rigon és Antonio Fuoco szerezték meg.

“Ez egy jó eredmény, de lehetett volna még jobb is – például egy első dobogó” – mondta Müller. “Sajnos ez a plusz boxkiállás időveszteséget jelentett. De sikerült visszajönnünk a meccsbe és jó pontokat szereznünk. A pozitívum az, hogy nagyon jó volt a tempónk.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Valentino Rossi (@valeyellow46) által megosztott bejegyzés