péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapWheelieValentino Rossi 5. hellyel örvendeztette meg hazai közönségét

Valentino Rossi 5. hellyel örvendeztette meg hazai közönségét

Valentino Rossi hazai közönsége nagy örömére ötödik helyen végzett Misanóban a GT World Challenge Europe sprintversenyén vasárnap.

- Hirdetés -

Ez volt az olasz motorversenyző legenda eddigi legjobb eredménye a négy keréken debütáló szezonjában, ami a sprintversenyeket illeti. Míg a dél-franciaországi Circuit Paul Ricard-on egy hatórás hosszútávú versenyen (két hivatalos Audi pilótával együtt) ötödik helyezést ért eé, addig a sprintkörben most először volt top 5-ös eredmény. Az egyórás sprintversenyeken Rossi csak Frédéric Vervisch-sel osztozott a pilótafülkén.

Szombaton egy kevésbé jó napot élt át, amikor a kvalifikáción megpördült, majd nem tudta befejezni a hétvége első sprintversenyét a pályán, amely csak egy rövid távolságra van Tavulliától, olaszországi szülővárosától.

- Hirdetés -

Vasárnap azonban Rossi bebizonyította, hogy nincs elveszve a négykerekű versenygép volánja mögött sem.

Az olasz legenda és a Team WRT #46-os Audi csapattársa, Frederic Vervisch először hetedik helyre kvalifikálták magukat. Vervisch a versenyen kiválóan rajtolt, és a hetedik helyen maradt.

Amikor Rossi átvette a volánt, lenyűgözően védekezett Jules Gounon nyomása ellen, majd végül az ötödik helyen ért célba.

A futamot a Team WRT másik csapata, Charles Weerts és Dries Vanthoor duója nyerte.

Rossi azonban ezzel az eredménnyel minden bizonnyal megörvendeztette hazai publikumát.