péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapWheelieÍme Rossi óriássisakja

Íme Rossi óriássisakja

A 2024-es olasz kulturális főváros, Pesaro egy különleges emlékművel kedveskedett Valentino Rossinak, amelyet a MotoGP-legenda hétfő este ünnepélyesen felavatott.

- Hirdetés -

A pesarói “Piazzale D’Annunizio” téren Valentino Rossi és Matteo Ricci polgármester hétfő este leleplezte a kilencszeres világbajnok tiszteletére készült új installációt, amely az “Un Casco da Leggenda”, az a legendás sisakot. A szurkolói roham és a média érdeklődése a nagy meleg ellenére is töretlen volt, Rossi köszönetet mondott és vidáman integetett a tömegnek.

Ricci szerint ez a világ legnagyobb sisakja, amely minden idők egyik legnagyobb sportolójához illik. A szobor állítólag több mint 400 kg súlyú és körülbelül 4×6 méteres.

- Hirdetés -

Maga Rossi így nyilatkozott a rövid ünnepségen:

“Az első pillanattól kezdve nagyon tetszett az óriás sisak ötlete, mert gyerekkorom óta nagy a szenvedélyem a sisakok iránt. Azt hiszem, hogy a sisakomon lévő grafikák is hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen híres lettem és ennyi rajongóm van. Nem volt könnyű kiválasztani ennek a sisaknak a dizájnját” – vallotta be Rossi.