2022. december 10. 00:10
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapWheelieIgencsak küzdelmes volt a Rossi-csapat spái 24 órása

Igencsak küzdelmes volt a Rossi-csapat spái 24 órása

- Hirdetés -

Megfizetett minden létező tanulópénzt Valentino Rossi és a VR46 a spái 24 órás során. De a legfontosabb célt teljesítették: célba értek.

Miután a Fred Vervisch-Nico Müller-Valentino Rossi trió a VR46 Audijában csak a 25. helyről vághatott neki a spái 24 órás autóversenynek, rögtön a nyitány nem éppen egyszerűen alakult. Mire azonban Rossi ült az autóba, az istálló számára kedvezően alakult az addigra lezajló három sárga zászlós periódus. A trió a verseny egy pontján még negyedik is volt.

Ezt a pozíciót egy ideig meg is sikerült tartani. Hat óra elteltével aztán már a Doktorék top 10-en kívül találták magukat. Később aztán a csapat szerencséje egy időre elszállt. Az esti versenyzést még tanuló Rossi még meg is forgott, ezzel, valamint az autó rendbetételével aztán a csapat rengeteg időt elbukott.

- Hirdetés -

A VR46-os trió sorsa a 16. óra körül pecsételődött meg. Ekkor Müller nem tudott reagálni egy előttük lévő problémára, és belehajtott a 32-es Audiba. A testvérautó később fel is kellett, hogy adja a versenyt. Müller legalább annyit meg tudott tenni, hogy visszahozza a VR46 Audiját a bokszba. Ezt követően sikerült visszaállni a versenybe, majd már nem is adódott több probléma. A triót végül a 17. helyen értékelték.

Még a futam alatt Rossi így nyilatkozott: “Ez egy nagyszerű verseny, fantasztikus. Nagyon hosszú, figyelembe véve, hogy még mindig kilenc óra van hátra… nagyon hosszú, nagyon messze még a vége. De jó, hogy egyre inkább sikerül megérteni az autót. Éjszaka pedig fantasztikus dolog versenyezni.

Rossi eddig nem tapasztalt meg ilyen hosszú versenyt testközelből. Hogy sikerült leküzdenie a fáradtságot? “Aludni sikerült, a probléma az ébredéssel volt…

- Hirdetés -
Sourcecrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)